מהתאונה שכמעט עלתה לו בחייו ליום של תקווה עבור הילדים: יותר מ-200 מתנדבים התגייסו למהפך ענק ב'כפר הילדים אס או אס' במגדל העמק
שש שנים לאחר שנפצע באורח אנוש בתאונה קשה והוגדר כמי שנמצא בסכנת חיים, עמד ביום שישי דורון זקצר במרכזו של אירוע יוצא דופן: יותר מ-200 מתנדבים מכל רחבי הארץ הגיעו לכפר הילדים "מגדים" של עמותת כפרי ילדים אס או אס במגדל העמק, כדי להעניק לילדים ולבני הנוער החיים בו יום של התחדשות, אהבה ותקווה.
לוחמי מילואים, אנשי מקצוע, אמנים, משפחות שכולות, עובדי חברות, בוגרי כפרי ילדים ומתנדבים מכל קצות הארץ התפזרו ברחבי הכפר כבר משעות הבוקר המוקדמות. במשך שעות ארוכות הם צבעו, בנו, תיקנו, שיפצו והפכו את הכפר למקום חדש כמעט לחלוטין.
במהלך היום חודש חדר המוסיקה, הספרייה שודרגה, האולם המרכזי שופץ, הוקמו דקים ופרגולות, נבנתה גינה קהילתית, הוקמו פינות ישיבה חדשות ונוצרו מרחבים מזמינים עבור הילדים ובני הנוער החיים במקום. אמן הגרפיטי בנצי ברופמן יצר יחד עם בני הנוער יצירות צבע ואמנות שהפכו את קירות הכפר למקור של השראה וגאווה.
מאז הפך המיזם למסורת. בכל שנה מתגייסים חבריו מהמילואים, אנשי טייסת 123, אנשי יחידת 669, חברים, משפחות, חברות עסקיות ומתנדבים נוספים כדי להעניק מקום טוב יותר לקהילה אחרת.
סיפר דורון זקצר: חמישה ימים אחרי הפציעה ביקשתי לפגוש את האנשים שחילצו אותי.הסתכלתי להם בעיניים ואמרתי להם שקיבלתי את החיים שלי במתנה, ושמהיום אני רוצה לחגוג אותם בדרך של נתינה. החלטתי שבכל שנה אאמץ מקום שאני מאמין בעשייה ובערכים שלו ואגייס את כל מי שסביבי כדי לעשות בו שינוי אמיתי. לא היה לי מושג לאן הרעיון הזה יתפתח. היום כבר נוצרה סביב המיזם קהילה שלמה. אנשים מגיעים פעם אחת ונשארים חלק ממנו שנים. לראות מאות אנשים מתגייסים למען ילדים שהם בכלל לא מכירים מוכיח לי בכל פעם מחדש כמה כוח יש לטוב וכמה אפשר לשנות כשעושים את זה ביחד'.
אחד המיזמים המרגשים שהוקמו במסגרת היום ההתנדבות היה מרחב קהילתי לזכרו של סמ'ר עפרי יפה ז'ל, ביוזמת משפחתו ובשיתוף מתנדבי שנת השירות בכפר. המתחם כולל עגלת קפה, מטבחוץ, פינות ישיבה ומרחב מפגש עבור ילדי ובני הנוער החיים במקום. את המיזם הובילו בני משפחתו יחד עם מתנדבי שנת השירות בכפר, מתוך רצון להפוך את הזיכרון והכאב למקום של מפגש, קהילה ונתינה.
סיפרה אמו הדס :'עפרי היה ילד של אנשים, של נתינה ושל לב פתוח, והבחירה להקים כאן משהו חי, שמח ומחבר היא בדיוק הרוח שלו. הוא תמיד חיפש איפה אפשר לעזור ואיך לעשות טוב לאחרים. הידיעה שמתוך הכאב הגדול שלנו קם כאן מקום שייתן לילדים תחושת בית, קהילה ושייכות, היא דרך יפה להמשיך את הדרך שלו. אני מאמינה שהוא היה שמח לראות כל כך הרבה אנשים מתגייסים יחד למען אחרים.
כפר הילדים 'מגדים' מעניק בית חם ומעטפת טיפולית לילדים ובני נוער שהוצאו מבתיהם ואינם יכולים לגדול במסגרת משפחתם הביולוגית. עבורם, הבית אינו רק מקום מגורים אלא עוגן של יציבות, ביטחון ושייכות.
נלי גבע מנכלית עמותת 'כפרי ילדים אס או אס, סיכמה את היום בהתרגשות: "הילדים שלנו יכנסו לכפר ביום ראשון ויראו כמה הם חשובים לכל כך הרבה אנשים. מעבר לכל קיר שנצבע או מבנה ששופץ, זה המסר שנשאר איתם. עבור ילדים שחוו לא פעם אכזבות ותחושות קשות, לראות קהילה שלמה מתגייסת עבורם זו חוויה שמחזקת את תחושת הערך, השייכות והאמונה בעצמם'.
אורי אנוליק)






