הטכנולוגיה החדשה, שנכנסה למכון לריפוי בעיסוק בבית אמות בחיפה, מאפשרת ייצור מהיר של אביזרי עזר וסדים בהתאמה אישית ,במטרה לשפר את השיקום, להקל על התפקוד היומיומי ולהעניק פתרונות מדויקים וזמינים יותר למטופלים.
זהו צעד חדשני בעולם השיקום בקהילה במכון לריפוי בעיסוק של 'כללית' בבית אמות בחיפה, בניהולה של יעל ריסמן, הושקה מדפסת תלת ממד חדשה המיועדת לייצור אביזרי עזר וסדים מותאמים אישית למטופלים.
לדברי טלי רפפורט, המנהלת המחוזית של ריפוי בעיסוק: 'הדפסה בתלת מימד מאפשרת לנו לייצר אביזרי עזר מותאמים אישית וסדים קטנים לפי הצרכים המדויקים של המטופלים. המטרה היא לשפר את התפקוד היומיומי של כל מטופל, ולהעניק פתרונות מהירים ויעילים יותר. המרפאה בעיסוק מזהה את הצורך, מזינה את כל הנתונים, המידות והעיצוב לתוכנה, והמדפסת מדפיסה את האביזר במקום. המטופל מקבל את האביזר כבר באותה הפגישה או בזו שלאחריה'.
בין האביזרים שניתן לייצר:
• עיבוי לידיות של מזלג או סכין
• ידיות עבות המותאמות לקשיי מוטוריקה
• אצבעונים מיוחדים לשמירה על האצבע
ועוד מגוון פתרונות המסייעים לביצוע פעולות יומיומיות
בנוסף להדפסות מתוך המאגר, לימור כהנא, מרפאה בעיסוק מצוות המכון שעברה הכשרה ממושכת בנושא, החלה למדל ולהדפיס אביזרי עזר המותאמים באופן אישי כדי לענות על הצרכים הייחודיים של מטופלים במכון וכן אביזרי ואמצעי טיפול העונים לצרכי המכון.
מגוון המוצרים הולך וגדל בהדרגה ובהתמדה, ובהמשך המדפסת תשרת את כל המרפאים בעיסוק במחוז ותגיע לכל מטופל שזקוק לשירות זה.
במהלך השקת המדפסת במכון ציינו הצוותים כי מדובר לא רק בחידוש טכנולוגי, אלא בתפיסה טיפולית שמעמידה את המטופל במרכז ומאפשרת התאמה מדויקת יותר של אמצעי הטיפול לצרכיו.השאיפה בהמשך היא להפוך את מדפסת התלת ממד לכלי עבודה שיקומי שגרתי עבור כלל מכוני הריפוי בעיסוק במחוז, כך שתספק מגוון פתרונות מותאמים, זמינים ומהירים לכל מטופל הזקוק לכך.
(פלורינה גולדשטיין - מחלקת דוברות 'כללית' חיפה והגליל המערבי)


