'כרמל' ממשיך לבלוט כבית חולים מצטיין ,עם מחלקות ומרצים מצטיינים לדור העתיד של הסטודנטים לרפואה . כתבה: רונית קיטאי. צילום: ירון חזן

בטקס מרשים באודיטוריום בית החולים, בנוכחות דיקן הפקולטה לרפואה בטכניון, פרופ' עמי אהרונהיים, בכירי הפקולטה והנהלת בית החולים, חולקו תעודות הצטיינות למחלקות ולרופאים המרצים המצטיינים בהוראת סטודנטים. 45 רופאים מצטיינים זכו בתעודות הצטיינות וארבע מחלקות נבחרו כמצטיינות בהוראה

פורסם ב: 10/05/2026 10:39

מחלקות מצטיינות פנימית א' כירורגית ב' ומחלקת נשים. צילום: ירון חזן דוברות בי'ח 'כרמל'
טקס ההוקרה למצטיינים בהוראה,שם זרקור על מי שמעצבים דרך ולא רק ידע. הקניית ערכים ודוגמה אישית בעולם הרפואה. בהוקרה זו אנחנו מבקשים לומר תודה. תודה על ההשקעה, המחויבות, ועל היכולת לשלב בין מצוינות קלינית לבין מצוינות חינוכית. המצטיינים שנבחרו הם דוגמה חיה לכך שהוראה בביה"ח כרמל היא לא רק העברת ידע אלא שליחות והוקרה לחונכים והמחלקות שהשכילו להפוך את ההוראה לחלק בלתי נפרד מהזהות המקצועית שלהם.


תחת הכותרת 'מצטיינים בהוראה בונים את דור העתיד' בטקס חגיגי באודיטוריום בית החולים העניק דיקן הפקולטה לרפואה של הטכניון פרופ' עמי אהרונהיים, תעודות הוקרה והצטיינות למרצים ולמחלקות המצטיינות בהוראה בכרמל מטעם הפקולטה.


אמר פרופ' אהרונהיים: 'שיתוף הפעולה שלנו עם כרמל הוא חשוב ביותר. ראינו כאן נתונים נפלאים של מצוינות בהוראה, למרות כל המלחמות והקשיים אנחנו ממשיכים יחד קדימה ולא עוצרים את ההוראה. יש בכרמל עלייה יפה בפרסום מאמרים ומחקרים קליניים וזה מאוד חיובי. אני מברך על הקשר הטוב עם מחלקות ההוראה והנהלת בית החולים ומברך את המצטיינים '.


במהלך האירוע עלו המרצים והטיוטורים המצטיינים מ'כרמל' לבימת הכבוד וזכו לתעודות הוקרה מדיקן הפקולטה וממנהל בית החולים פרופ' אבי גולדברג. את כמות המרצים המצטיינים הגדולה ביותר הציגה מחלקת ילדים בניהולו של פרופ' גיורא פילר, שעלתה עם תשעה רופאים מרצים מצטיינים.


בטקס חלקו גם תעודות הוקרה והצטיינות למחלקות המצטיינות בהוראה בכרמל :

מחלקת נשים ויולדות בניהולו של פרופ' עופר לביא

המחלקה הכירורגית ב' בניהולו של פרופ' ריאד חדאד


המחלקה הפנימית א' בניהולו של ד"ר סמיר קאסם

מחלקת דימות בניהולה של ד"ר נטליה גולדברג


בנוסף זכו לתעודות הצטיינות עוד שבעה טיוטורים - רופאים בכירים המלווים אישית את הסטודנטים לרפואה במהלך ההכשרה הקלינית שלהם במחלקות.


ואלו הזוכים: ד'ר סיוון בלוך מנהלת המחלקה הנוירולוגית , ד'ר אנס אליאס מפנימית אק, ד'קר עדן גרשמן מכירורגיה ב' ד'ר דניאל פרץ שרביט מילדים, ד'ר זואיה רבקין-מיינר ממחלקת עיניים, ד"ר נזאר חנא מדימות, וד'ר מועתאז טרביה מקרדיולוגיה.

מנהל בי'ח 'כרמל' פרופ' אבי גולדברג (ברכות על הפרופסורה! ר.ק)., הודה לדיקן הפקולטה על ההוקרה למצטייני כרמל והוסיף:' אתגר ההוראה כמשימה לאומית רק ילך ויגדל בשנים הקרובות והמוטיבציה שלכם כמרצים חשובה ביותר. ההוראה שלכם חשובה וערכית ושכרה בצידה, עם דור הרופאים הבא. התברכנו בכרמל בפעילות מחקר והוראה מצוינת ותודה לפקולטה על שיתוף הפעולה המוצלח לאורך השנים, ולכל המרצים המצטיינים, המשיכו בעשייה המבורכת עלו והצליחו '.

בהמשך הטקס כמרצה מצטיין בקורסים פקולטים ובקורס 'חשיפה' לעולם הרפואה, נבחר ד'ר אלעד עטר ממחלקת הרדמה וטיפול נמרץ. צוות מערכות מידע בניהולו של אייל קלנר זכה בתעודת הוקרה מיוחדת לצוות רב מקצועי. וד'ר עדן גרשמן מהמחלקה הכירורגית ב' קטפה 3 תעודות הצטיינות. כמרצה מצטיינת, טיוטורית מצטיינת וגם זכתה בפרס הפקולטה ע"ש גרין היוקרתי.

ד"ר גרשמן ברכה והודתה בשם המצטיינים: 'הוראת הסטודנטים היא הדרך שלנו להעביר את הלפיד הלאה וללמד את הדור הבא של הרופאים לא רק רפואה, אלא גם חמלה ולהיישיר מבט לעיני החולה. יש כאן עשייה משותפת עם הרוח של כרמל שמוקירים את החינוך הרפואי כערך עליון'.


את רגעי האתנחתא בטקס המרגש מילאו צלילי חליל הקסם של ד'ר אורית גורג'י הכהן מהמחלקה הפנימית ב', שגם התכבדה בתעודת הוקרה כמדריכה מצטיינת בקורס 'חשיפה'.

בטקס השתתפו גם סגן הדיקן להוראה קלינית פרופ' אמיר קרבן, ד'ר נגה כרם ראשת אשכול פיתוח סגל, ד'ר אפרת אקירי ראשת אשכול הערכה , מיכל קרן רכזת אשכול הערכה, ליאת פרסמן, אחראית תחום סגל בפקולטה, ליאורה מעודה מנהלת ספריית הפקולטה, נועה נוף שטיינר ראשת המנהל של הפקולטה ,עירית רגב מתאמת הוראה בשנים הקליניות, ופנחס איסקוב ממלא מקום יו'ר ועד הסטודנטים לרפואה בטכניון.
פרופ' דבי זיסמן, יו"ר ועדת חינוך רפואי ואקדמיה של ביה"ח ארגנה הפיקה וגם הנחתה את הטקס בכישרון רב. עזרה בריכוז והפקה מוצלחת של האירוע הגב' חגית קרסו, רכזת ועדת חינוך רפואי ואקדמיה בכרמל.



(אלי דדון דובר בי'ח 'כרמל')
פרופ' גיורא פילר וצוות מחלקת ילדים. צילום: ירון חזן דוברות בי'ח 'כרמל'

ד'ר סיון בלוך וד'ר מיכל פיין מקבלות תעודת מרצה מצטיין. צילום: ירון חזן דוברות בי'ח 'כרמל'

ד'ר עדן גרשמן זוכת שלושה פרסי הצטיינות. צילום: ירון חזן דוברות בי'ח 'כרמל'

פרופ' דבי זיסמן מקבלת תעודת מרצה מצטיינת. צילום: ירון חזן דוברות בי'ח 'כרמל'

שלח לחבר להדפסה

כתבות נוספות במדור בריאות :
*   מנזקי המלחמה: זינוק במספר הסובלים...
*   הקרדיולוג ד'ר אולג פצ'רסקי חגג את יום...
*   לכבוד יום המיילדות הבין-לאומי שחל...

אינדקס אתרים  
SSD בניית אתרים

הוסף למועדפים