קריית גת: 19 חובשי רפואת חירום חדשים סיימו את הכשרתם. כתבה: רונית קיטאי. צילום: אלירן אביטל

במהלך טקס הסיום חולקו תשעה מכשירי מפעם (דפיברילטור) שהותרמו לזכרו של לוחם צה'ל ומתנדב מד'א סמ'ר תובל יעקב צנעני ז'ל' לכונניי תגובה מידית של מד'א

פורסם ב: 24/07/2025 16:47

צילום: אלירן אביטל
השבוע), הגיע לסיומו קורס חובשי רפואת חירום במד"א לזכרו של לוחם צה"ל ומתנדב מגן דוד אדום סמ"ר תובל יעקב צנעני ז"ל שנפל כלוחם שריון בגדוד 53 בקרב ברצועת עזה במהלך מלחמת חרבות ברזל, בכ"א בכסלו תשפ"ד (4.12.23).

בחודשים האחרונים, משפחתו וחבריו של תובל יעקב צנעני ז'ל פעלו בשיתוף אגודת ידידי מד'א בישראל למען מימון המונים והצליחו לגייס מימון ל-9 מכשירי מפעם (דפיברילטורים) חדשים שהוקדשו לזכרו. "תובל תמיד היה במקום של נתינה והעצמת האחר, תמיד פעל ממקום נקי ללא שיפוטיות רק מתוך קבלה והכלה. לכן החלטנו להנציחו במקום שהיה לו לבית שני ועל ידי מכשירים שיעזרו להציל חיים. אני באמונה שהוא מסתכל עלינו ומחייך את חיוכו הנצחי וגאה בנו ובפועלנו", סיפרה אימו של תובל ז"ל, מיכל טוב-עלם.

תובל ז'ל הצטרף למד"א בשנת 2018 כמתנדב נוער בגיל 15 ומאז הציל חיים רבים באמבולנסים ובניידות טיפול נמרץ ושימש נציג מד"א במועצת הנוער העירונית בקריית גת. תובל ז"ל תרם לקהילה במסגרות התנדבות נוספות ואף זכה בין היתר לפני כארבע שנים באות הצטיינות ארצי של רשת אורט על תרומתו לקהילה במסגרת המעורבות החברתית.

בטקס המרגש שהתקיים בתחנת מד'א בקריית גת במעמד ראש העירייה כפיר סויסה, מנהל מרחב לכיש במד'א חיים קרדי, מנהל תחנת קריית גת במד'א סטניסלב ניקולסקי, עוזרת מנכ'לית אגודת ידידי מד'א בישראל קרין שנייד קנטי ובנוכחותם של צורי ומיכל הוריו של תובל ז"ל, חברי המשפחה ועובדי ומתנדבי מד"א בקריית גת, הוענקו ל-19 החובשים החדשים תעודות סיום קורס וחולקו 9 מכשירי המפעם החדשים לכונני תגובה מידית של מד"א הפועלים במרחב לכיש של מגן דוד אדום ומגיעים ראשונים לאירועים ובכך מקצרים את זמני התגובה ומעלים את סיכויי ההישרדות של המטופל.


'הקורס הזה לא היה רק תהליך לימודי, אלא היה מסע בו כל אחד מאיתנו עבר תהליך של גיבוש. למדנו לא רק את המיומנויות הרפואיות, אלא גם איך להיות חובש שמוכן לפעול בכל סיטואציה, איך להישאר רגועים תחת לחץ, ואיך להיות תמיד "שם" עבור מי שזקוק לנו", נאמה בוגרת הקורס וחברתו הטובה של תובל ז"ל, חובשת רפואת חירום במד"א לירון דוידוביץ' שקיבלה את אחד ממכשירי המפעם החדשים, "אנצל את הרגע המכובד ואומר שלחברי הטוב תובל צנעני ז״ל, הייתה נגיעה ותרומה למסלול ההתפתחות שלי במד״א. תובל ז"ל היה חבר טוב, מלא באהבת חינם, מפיץ את האור והקסם שלו בכל מקום בו הוא היה נמצא. זכיתי להכיר וליהנות מנוכחותו בחיי'.


'תובל ז"ל אהב מאוד את העשייה החברתית ורק חיפש בכל הזדמנות לעזור, לסייע ולתרום לכל למי שאפשר ואין לי ספק שהקורס ומכשירי המפעם החדשים הם דרך הנצחה שראויה לו ולפועלו הרב והחשוב להצלת חיים. אני מברך את המתנדבים החדשים שמצטרפים למשפחתנו ומאחל להם שרק יצילו חיים', אמר מנהל מרחב לכיש במד"א חיים קרדי לחובשים החדשים הצטרפו למערך המתנדבים של מגן דוד אדום ויצילו חיים בקריית גת וסביבתה והוסיף 'אני מודה לעירייה ולעומד בראשה כפיר סויסה על שיתוף הפעולה ארוך השנים למען הצלת חיים בעיר'.

ראש עיריית קריית גת כפיר סויסה:'"אני מברך את בוגרי קורס חובשי רפואת החירום על הצטרפותם לשורות מתנדבי מד״א. לצד סיום הקורס, אנו זוכרים ומנציחים את תובל צנעני ז"ל, בן העיר, מתנדב מד״א ולוחם שנפל בקרב. תרומת ציוד ההחייאה של משפחתו היקרה תסייע להצלת חיים בעיר ותשמר את זכרו. תודתי להנהלת מד״א, למתנדבים, ולכל השותפים על עשייה ערכית וחשובה'.

עוזרת מנכ'לית אגודת ידידי מד'א בישראל קרין שנייד קנטי: 'הערב הזה הוא אירוע מרגש במיוחד, בו אנו מתקרבים צעד גדול מאד במירוץ נגד הזמן במשימת הצלת החיים. תובל צנעני ז"ל ייצג באופן המזוקק ביותר את ה- DNA של יחידי הסגולה במד"א המציבים את ערך הצלת החיים כנר לרגלם. משפחתו ואוהביו של תובל היקר החליטו להמשיך את מורשתו ולגייס באמצעות מימון המונים 9 מכשירי המפעם. מאות התורמים של המכשירים מבינים את חשיבות דרכו של תובל בהצלת חיים, תרמו למכשירים החיוניים שמשנים את המציאות במצבים של דום לב. בלעדיהם, לא ניתן היה להצליח במשימתנו'.

(זכי הלר דובר מד'א)
צילום: אלירן אביטל

צילום: אלירן אביטל

צילום: אלירן אביטל

 
שלח לחבר להדפסה

כתבות נוספות במדור בריאות :
*   הישג בינלאומי. דבק ביולוגי חכם וחדשני...
*   מגן דוד אדום קוראים לציבור לבוא ולתרום...
*   הסובלים מטחורים יכולים להרגע. יש קרם...

אינדקס אתרים  
SSD בניית אתרים

הוסף למועדפים