חדש בכרמל ולראשונה בישראל טיפול חדשני בדמעת כרונית באמצעות אנדוסקופיה זעירה. השיטה החדשנית נקראת דקריו-אנדוסקופיה והיא מיושמת בהצלחה במחלקת העיניים של בי'ח 'כרמל'.
דמעת כרונית היא תופעה טורדנית מציקה המשפיעה על איכות החיים של מטופלים רבים. במקרים רבים הדמעת הכרונית נגרמת מהפרעות בניקוז דרכי הדמעות, היצרויות או חסימות בצינור הדמעות. במקרים כאלו נדרש אבחון מדויק וטיפול מתאים כדי להקל על הסימפטומים ולשפר את תפקוד המטופל.
מסביר ד'ר ינון שפירא: 'אנו מציעים ב'כרמל' מגוון רחב של טיפולים מותאמים אישית למטופלים שלנו, כולל ניתוחי מעקף של שק הדמעות בגישה אנדוסקופית דרך האף (DCR), כולל שיתוף פעולה ייחודי עם מומחים ממחלקת אף אוזן וגרון של כרמל לטיפולים בחסימות מורכבות, והרחבת היצרויות בצינור הדמעות ללא ניתוח.
לאחרונה הובאה למרכז הרפואי 'כרמל', ונכנסה לראשונה בישראל, טכנולוגיית דקריו-אנדוסקופיה. מדובר במכשיר מתקדם עם מצלמה זעירה בקוטר קטן מ-1 מ"מ, המאפשרת גישה זעיר-פולשנית לדרכי הדמעות דרך פתחים טבעיים בעפעפיים ומבלי לבצע חתך .
מדובר בטכנולוגיה מוכחת שנמצאת בשימוש במרכזים מובילים בעולם, המאפשרת אבחון וטיפול מדויק בהיצרויות בדרכי הדמעות, בפרוצדורה קצרה וזעיר-פולשנית. ואנו שמחים להנגיש אותה לטובת מטופלי חיפה והצפון. במחלקת עיניים שלנו נעשה שימוש במכשיר דקריו-אנדוסקופ המתקדם במסגרת מחקר קליני עם מטופלים הסובלים מהפרעות בניקוז הדמעות'.
מנהל מחלקת עיניים בכרמל פרופ' אורן טומקינס : 'השירות החדש ב'כרמל' מהווה בשורה לתושבי הצפון, ומחזק את מעמדו של בית החולים כמרכז מוביל ברפואת עיניים'..