![]() |
צוות מד'א זכה לחבק את התינוקת שולמית אשר טופלה על ידם לאחר שנפלה מחלון ביתה בקומה השלישית. צילום: דוברות מד'א |
ביום שלישי אחד, מאיר שמאע חזר לביתו בחריש אחרי יום עבודה ארוך ולקח את בתו שולמית בת השנה וחצי לשחק בגינה מתחת לביתם. בחזרתם הביתה, מאיר הושיב את שולמית על שידת ההחתלה וברגע אחד של חוסר תשומת לב, בזמן שהפנה את מבטו לבגד שלה שמונח לידה, שולמית טיפסה על החלון הסמוך לשידה ונפלה ממנו החוצה. מאיר ירד בסערה במדרגות הבניין תוך כדי צעקות לעבר אשתו 'שולמית נפלה, שולמית נפלה!'.
מאיר מצא אותה בוכה בכי תמרורים בעודה שכובה על מתקן לחניית אופניים שריכך את נחיתתה. תוך כדי שהוא ניסה להרגיע אותה, הוא צעק לעזרה ובמקביל אשתו התקשרה למוקד 101 של מדקא להזעיק עזרה. שכנו עדיאל חג'בי שהוא גם מתנדב כחובש רפואת חירום במגן דוד אדום, שמע את הבכי של שולמית ואת הצעקות מהרחוב וירד מביתו כדי לסייע.
בהמשך, הצטרפו גם, כונן תגובה מהירה, חובש רפואת חירום במדקא משה אזולאי ואמבולנס בראשות חובש רפואת חירום במדקא רועי צוריאל וחובש בכיר במדקא משה כהן שהמשיכו במתן טיפול רפואי מציל חיים לשולמית הקטנה ופינו אותה לבית החולים במצב קשה. קכשישבתי בחצר הבית שלנו עם אשתי, שמעתי צעקות 'חובש! חובש!' מיד קמתי, יצאתי לרחוב והתחלתי להעניק טיפול רפואי ראשוני עבור שולמית. את מאיר אני מכיר מהשכונה ואנחנו מתפללים יחד בבית הכנסתק, שיחזר חובש רפואת חירום במד'א עדיאל חג'בי.
לאחר ששולמית התאוששה וחזרה לביתה, הוריה ערכו סעודת הודיה שאליה הוזמנו צוות מ'"א שטיפל בה כדי להודות להם. 'שולמית תינוקת מאוד חכמה, היא כבר ממש יודעת ללכת ובשנייה אחת של הסח דעת, ראיתי אותה מחוץ לחלון, נופלת. נלחצתי מאוד ולמרות זאת ניסיתי לפעול במהירות. קצת אחרי המקרה הזה התקנו סורגים בחלונות הבית שלנו והזזנו את שידת ההחתלה מהחלון הסמוך כדי שדבר כזה לא יקרה יותר לעולם וזה המסר שלי להורים –.תעשו כל מה שאפשר כדי למנוע את הסכנות הפוטנציאליות ולהגן על היקרים לנו ביותר. תודה לצוות מד'א היקר שכלל גם את שכני היקר עדיאל חג'בי ,שטיפלו במסירות ונתנו יחס אנושי מדהים עבורי ועבור שולמית', אמר אבא מאיר.
השיב לו עדיאל: 'אני שמח לדעת ששולמית בסדר ולא נגרם לה נזק שילווה אותה בחיה. מחכה לראות אותה גדלה ומגשימה את עצמה'.
(זכי הלר)