מרפאת 'בונן' של 'כללית' הביאה את עולם הרפואה לילדי בית ספר 'אחמדיה' בשכונת כבביר בחיפה. כתבה: רונית קיטאי. צילום: דוברות 'כללית'

הפעילות החינוכית התאפשרה הודות לציוד מקצועי וביגוד רפואי שנתרמו על ידי רופא שהוא קרוב משפחתה של האחות סאוסן, שהעניק לפעילות נופך אותנטי ומקצועי

פורסם ב: 23/04/2025 13:14

פעילות הרופא הצעיר לילדי כיתה א' בבי'ס 'אחמדיה' בשכונת כבאביר בחיפה.צילום: דוברות מד'א
אחיות מרפאת 'בונן' ברח' מוריה בחיפה העניקו לתלמידים חוויה לימודית משמעותית בתחום הרפואה והעזרה הראשונה
במסגרת יוזמה חינוכית מרשימה, הגיעו מנאר נאטור, מנהלת האחיות במרפאת כללית בונן בחיפה, והאחות מהמרפאה סאוסן הלון לבית ספר אחמדיה בשכונת כבביר. הביקור, שתואם עם מחנכת כיתה א' רימה נסאר, נועד להעשיר את ידיעותיהם של התלמידים בתחום הרפואה ולהעניק להם התנסות מעשית ראשונית.


במהלך ההדרכה, זכו התלמידים לסקירה מקיפה אודות האיברים החיוניים בגוף האדם, והתנסו במגוון פעילויות מעשיות שדימו עבודה רפואית אמיתית. הילדים התנסו בחבישות הדדיות, כאשר כל תלמיד חבש את חברו, והוסיפו מימד של מציאותיות באמצעות סימון הפצעים המדומים בטוש אדום.

שיא הפעילות הגיע כאשר התלמידים התנסו בסימולציה של לקיחת דמים באמצעות ספוג מיוחד ומזרקים, ואף לבשו בגדי רופאים ואחיות ,חוויה שללא ספק הותירה רושם עז על הצעירים הנלהבים.פעילות זו מהווה דוגמה מצוינת לשיתופי הפעולה הקהילתיים שמקדמת כללית בחיפה, המשלבים חינוך, העשרה והיכרות עם עולם הרפואה באופן חווייתי ובלתי אמצעי.

(טלי שרייר-וגנר)
שלח לחבר להדפסה

כתבות נוספות במדור בריאות :
*   האחים והאחיות של 2025- פרקטיקה, מחקר...
*   ד'ר רלי עובדיה מונתה למנהלת מחלקת...
*   עושים כבוד ל-37 מוותיקי עובדי מד'א השתתפו...

אינדקס אתרים  
SSD בניית אתרים

הוסף למועדפים