כנס המסעדנות ה-11 של ישראל התקיים בסוף השבוע במלון דיוויד אינטרקונטיננטל תל אביב בנוכחות מאות אנשים מתחום המסעדנות כמו שפים, יצרנים, חקלאים, בעלי מסעדות וכו'. השנה נכחו בכנס גם מיטב יוצרי התוכן ברשתות החברתיות, מנחי הפודקאסט ״לשבת לקחת״ נדב בורנשטיין וכפיר ארביב שגם אירחו לשיחה מרתקת את השפים אייל שני וחיים כהן.
בין הנוכחים באירוע: שף חיים כהן, שף אייל שני, שף רז שבתאי זוכה כוכב המישלן, עדי אנגלנדר מנכ״לית קיסו הוספיטלטי, אייל יקר מנכ״ל קירוסקאי, סרגיי פישמן מנכ״ל טאביט, עוז סגן, מנכ״ל פעילות ישראל נימה מבית ביטוח ישיר, ליאת אביב מנהלת תחום תנובה אלטרנטיב , בן פילדמן סמנכ״ל וולט , יעקב לייב בעלים YCD , המסעדן איציק חנגל, המסעדן דויד טור, חי גאליס מנכ״ל ביג, אסף פתאל מנכ״ל משותף רשת מלונות פתאל, יוצרי התוכן בן שי, קורל חוטה, דויד גדג׳ ומנחי הפודקאסט לשבת לקחת נדב בורנשטיין וכפיר ארביב, הנחו את מושבי הטקס: ריטה גולדשטיין, לירן שבתאי, דויד קישקה ועוד.
במהלך האירוע חולקו גם פרסים בשלל קטגוריות, בין הזוכים: השף חיים כהן שזכה לשף השנה לשנת 2026, מסעדת השנה – מסעדת מושבוצ מרמת הגולן, שף המישלן של השנה - השף רז שבתאי ממסעדת מוטרה הכשרה במיאמי, בקטגוריית בלוגר האוכל זכה נדב בורנשטיין, בקטגוריית בלוגרית סיקורי האוכל זכתה נטע סלונים ובקטגוריית תגלית השנה זכתה הכוכבת העולה שירז צוקלו.
ציטוטים נבחרים מהאירוע :חי גאליס , מנכ״ל ביג :הפכנו את שרונה מרקט ממקום כושל למקום מוצלח , עם ניהול של כ-60 מסעדנים. יותר קשה לעבוד עם מסעדנים מאשר עם מותגי אופנה ורשתות. אנחנו בתהליך שהמסעדנות הופכת לחשובה במתחמי מסחר. תל אביב רוויה, אנחנו עובדים עם מקומות מחוץ לתל אביב , כמעט ואין תחרות כי אין מקצוענים של הסעדה בין הרצליה לראשון לציון. מי שייצא מחוץ למרחב הזה יעשה יותר כסף בפריפריה. האתגר שלנו להמר על הסוסים הטובים.
בנוגע לנושא שעלה על הכשרות של מתחם ביג גלילות: 'אני לא נגד כשרות, היה חשוב למצוא פתרונות לעסקים כשרים בנושא השבת, קבוצת ביג כחברה לא חוששים להגיד מה שאנחנו חושבים ( הקהל מחא כפיים) ושמגיע נושא כזה שבסופו של דבר אנחנו נמצאים בנקודה שלא מפריעים לאף אחד, על ציר ראשי באזור חילוני, אנחנו מאמינים בפלורליזם , מי שלא רוצה שלא יבוא. עמדנו על הרגליים האחוריות ועיריית רמת השרון שרוב התושבים בעיר חילוניים מאמינים בחופש בחירה וכל עוד אני תושב ישראל אלחם על חופש בחירה'.
אהובה תורג׳מן מנכ'לית ובעלי BBB : 'מאז ה-7/10 יש יותר חיבור למסורת ודרישה גדלה לכשרות בקרב הלקוחות שלנו. החוכמה היא לדעת לשמור על האיכות והטעם בלי לפגוע בחוויה. אנו לקראת רכישה נוספת שאני לא יכולה להרחיב עליה אבל בקרוב נחשוף'.
תומר מור מנכ'ל מסעדנים חזקים ביחד : 'הענף עומד בפני שני אתגרים מרכזיים שבהם אנחנו ממוקדים - התחדשות טכנולוגית ומחסור בעובדים עם חיזוק הקשרים האנושיים. שיתופי הפעולה והערבות בקהילת המסעדנים תכריע את עתיד הענף'.





