נא להכיר: מורן קרן צור ממד'א תחנת חיפה. כתבה: רונית קיטאי. צילום: דוברות מד'א

לא פעם אתם תוהים מה מביא אנשים שונים לפעול כאנשי מד'א. פגשנו את מורן קרן צור מתחנת מד'א חיפה, אשר שמענו עליו שבחים מלאי סופרלטיבים ועל כך בהמשך. פגשנו את מורן והצגנו לו שאלות מספר

פורסם ב: 09/02/2025 11:59

מורן קרן צור מתחנת מד'א חיפה. צילום : דוברות מד'א
מתי החלטת להצטרף למד'א?

'כאשר פרצה המלחמה ב-7.10. נערך גיוס של אנשי רפואה לצורך תיגבור מד'א. אז גייסו אותי ב-8.10 ושירתתי מעל 100 ימים במילואים ותוך השירות זכיתי לראות במו עיניי מה עושים אנשי מד'א. נוכחתי לגלות את הערך שלהם ומה הטיפול שמד'א מעניק ובעיניי זה קדוש. שלחו אותי לקורס של נהגי אמבולנס כחלק מהצרכים של היחידה.

דיברתי עם מנהל תחנת מד'א ביקנעם עפר ויניק ומנהל תחנת מד'א בחיפה חנן זוהר והגעתי למסקנה שאלה חבר'ה שהייתי רוצה לעבוד איתם בכיף. בסוף כאשר שיחררו אותי משירות המילואים הממושך בעת שהתקיימה רגיעה בצפון, התחלתי לעבוד במד'א ומאז אני שם ונהנה מכל רגע'.


שמעתי עליך שבחים רבים ואני לא זוכרת שמישהו הרעיף על בן אדם כל כך הרבה מילים חמות. אמרו עליך שאתה כמו ואליום, ממש מרגיע את המטופלים שלך וגם את בני המשפחה המודאגים שמקיפים כל מטופל/ת. אתה לא רק מרגיע אלא גם דואג לקחת את כל המדדים הרפואיים ומאציל סמכויות למתנדבות נוער מד"א תלמידות בי'ס הריאלי הלומדות ב'בית בירם' ומתייחס אליהן באופן מכובד מאוד ומכבד ביותר ונותן להן את התחושה שהן חלק מהמערכת ותרומתן אדירה. אמרו שאתה לא עוזב את המטופל (גם בלשון נקבה כמובן.ר.ק.) עד שהוא לא מתקבל במיון ע'י איש צוות ואז מעביר לו את כל הנתונים. מחכה עד שהוא מקבל מענה מתאים ורק אז ממשיך למטופלים הבאים שמחכים לך בקריאה מהמוקד של מד'א'.


'כמו כל אנשי מד"א, כשאנחנו מגיעים לבית החולים אנחנו מעבירים את המטופל בצורה מסודרת לאח או הרופא על מנת שהרצף הטיפולי ישמר. אני מתרגש לשמוע וזה בהחלט עושה לי את היום ונותן אנרגיה להמשיך לפעול לטובת המטופלים שמתקשרים למוקד של מד'א לצורך עזרה'

אז מי אתה מורן קרן צור?

'אני בן 36. נולדתי בבי'ח 'בני ציון' בחיפה אך מיום שנולדתי אני גר בבית לחם הגלילית וכילד הרגשתי תמיד שזה מקום נפלא לגדול בו'


ספר קצת על עצמך ומשפחתך

'אני מאורס לבן זוגי שירן לוי (36). אבי יאיר קרן צור הוא חקלאי ,אמי, אורנה קרן צור עובדת כמתכננת בתים ברחבי הארץ. יש לי אחות, מעיין קרן צור שבמקצועה אחראית חדשנות ופיתוח עיסקי. כאמור אני עובד בתחנת מד'א חיפה ונהנה מאוד'.


אנחנו מאחלים לך שתמשיך ליהנות, להרגיע ולטפל במסירות ובחיוך חם ושהוא לא ימוש מפניך. תודה על הזמן שהקדשת לנו מורן קרן צור.

(זכי הלר, נדב מצנר)
שלח לחבר להדפסה

כתבות נוספות במדור בריאות :
*   ירושלים, אפרת ותל אביב: שלושה אמבולנסים...
*   חדשנות פורצת דרך ב'כרמל': בדיקת חדות...
*   חייו של פג ניצלו בניתוח מורכב לתיקון...

אינדקס אתרים  
SSD בניית אתרים

הוסף למועדפים