אינטרנט מהיר ויציב לכולם.מנכ'ל משרד התקשורת אלעד מקדסי על המדיניות החדשה. כתבה: רונית קיטאי. צילום: אביגיל פיפרנו-באר

שר התקשורת ד'ר שלמה קרעי, מפרסם מדיניות חדשה לסגירה הדרגתית של רשתות הנחושת ומעבר מלא לרשתות אולטרה רחבות-פס מבוססות סיבים אופטיים עד סוף שנת 2030. הבשורה לאזרחי ישראל: אינטרנט מהיר, יציב ובעל קיבולת גבוהה - בכל הארץ, לכל בית ובמחירים תחרותיים, יחד עם צמצום הזיהום שנוצר מכפל התשתיות

פורסם ב: 09/04/2025 13:20

אלעד מקדסי. צילום: אביגיל פיפרנו-באר
המדיניות החדשה תוביל לשדרוג משמעותי של תשתיות התקשורת, תספק מענה אמיתי לביקושים ההולכים וגדלים לרוחב פס, תקטין את עלויות התפעול בגין כפל התשתיות, תסייע במעבר לשירות באיכות גבוהה לכלל הצרכנים ובמחירים תחרותיים, ותקטין את התלות ברשתות ישנות הסובלות מתקלות, הפרעות ומהירות מוגבלת.

שר התקשורת ד'ר שלמה קרעי: 'וישן מפני חדש תוציאו - נגמרו הימים של אינטרנט מקרטע על תשתיות מימי בן גוריון. אנחנו סוגרים את עידן הנחושת ופותחים עידן של אינטרנט סיבים מהיר, יציב ונגיש לכל אזרח – ממטולה דרך יהודה והשומרון ועד אילת. מחברים את ישראל למהירות של המחר'.

מנכ'ל משרד התקשורת אלעד מקדסי: 'המדיניות החדשה היא אבן דרך משמעותית בשדרוג תשתיות התקשורת הלאומיות. רשתות הסיבים הן תשתית העתיד – המעבר המלא אליהן יאפשר לכלל הציבור ליהנות מתקשורת מתקדמת, אמינה ומהירה, ויחזק את מעמדה של ישראל כמדינה מובילה בתחום התקשורת הנייחת'.

**


שר התקשורתת ד'ר שלמה קרעי החליט היום (ד') לקבל את המלצות הצוות המשרדי לגיבוש מתווה לסגירת רשתות הנחושת המסורתיות של בזק והוט, לטובת מעבר מלא מתשתיות הנחושת המסורתיות והמיושנות של בזק והוט לשימוש בתשתית רשת מתקדמת של סיבים אופטיים עד שנת 2030.

הסגירה תבוצע במספר שלבים: שלב א' - פטור מפריסת נחושת באזורי בנייה חדשה: בזק והוט טלקום לא יידרשו לפרוס רשת נחושת באזורי בנייה חדשה, ובלבד שיפרסו תשתית רשת מתקדמת ויתנו גישה לרשת זו גם לספקים אחרים. הוט תוכל לפרוש את הרשת המתקדמת בעצמה או להשתמש במקום זאת בתשתית אי.בי.סי.

שלב ב' - סגירה הדרגתית של רשת הנחושת: במהלך השנה תבוטל החובה לחבר מנויים קמעונאיים וסיטונאיים חדשים על גבי תשתיות נחושת, במקומות בהם יש חלופה של סיבים. לאחר ש- 85% מהמשתמשים באיזור מסוים יקבלו שירות באמצעות סיבים אופטיים, ניתן יהיה לכבות את רשתות הנחושת וזאת בהתראה של לפחות 3 חודשים מראש.

שלב ג' - שנת 2030 ואילך: בעלות התשתית יוכלו לסגור את רשתות הנחושת בכלל האזורים שבהם תהיה להם תשתית סיבים המונגשת לכל דירת מגורים, לאחר מתן התראה ללקוחות ולספקי שירות סיטונאיים.בנוסף, על פי ההחלטה, בעלי תשתיות התקשורת יחויבו להסיר תשתיות עיליות ישנות ולהטמין סיבים בקרקע, במקרים בהם גוף כלשהו, כגון רשות מקומית, יוזם ומממן עבודות חפירה שמטרתן הטמנת תשתיות.

סגירתן של רשתות הנחושת בהתאם לעקרונות המתווה תוביל למתן שירות איכותי, יציב ובעל רוחב פס גבוה יותר המושפע פחות מהפרעות אלקטרומגנטיות ואשר ייתן מענה לצרכים הגדלים של התקשורת הנייחת בישראל והביקוש הגובר לתקשורת נתונים בפס רחב.

לצורך מימוש המתווה המוצע לסגירת רשתות הנחושת, המשרד יפעל לתקן את חוק התקשורת (בזק ושידורים), התשמ"ב-1982, ולקבוע הוראות בחקיקת משנה או ברישיונות מכוח החוק
שלח לחבר להדפסה

כתבות נוספות במדור מבזקים :
*   הפסנתרן המחונן אלון פטרילין (30) כובש...
*   עו'ד אייל אופנבך מרצה על 'צ'רציל הצעיר...
*   דירקטוריון התיאטרון העירוני חיפה...

אינדקס אתרים  
SSD בניית אתרים

הוסף למועדפים