הפאנלים היו בהשתתפות דיקנית הפקולטה למדעי הבריאות באוניברסיטת בן גוריון פרופ' רלי הרשקוביץ, מנהלת החירום באגף יחסים בינלאומיים במשרד הבריאות נועה טמיר-חסדאי, ד"ר דן שוורצפוקס מהמרכז רפואי סורוקה, ד'ר סוזנה מוסטובוי מהמרכז רפואי ברזילי, פרופ' מסעד ברהום מהמרכז רפואי לגליל נהריה. ד"ר נועם יצחקי מקיבוץ בארי, אפרת קמחי, מרכז חוסן שדרות, אורי קלנר, ראש מועצה אזורית גולן, דיברו על חוסן קהילתי. זאביק אלישע נוימן- מנהל הפרויקט מהמרכז הרפואי לב השרון משה סיני, מנכ"ל ביה"ס רימון וגב' ענבל ירקוני, מנהלת מערך הסיעוד במשרד הבריאות הסבירו על פרויקט "מוזיקה לנפש", מנהל היערכות לאסונות במגן דוד אדום חיים רפלובסקי, נציג צוות מגן יקנעם, נסר נסראלדין, מנהל אגף ביטחון דלית אל כרמל ו פרופ' דורית ניצן, צוותי מגן בצפון דיברו על חוסן רפואי. בכנס השתתפו גם ראש שירותי בריאות הנפש במשרד הבריאות ד'ר גלעד בודנהיימר, משרד הבריאות, ד'ר טלי שמואלי ממכבי שירותי בריאות.
עוד היו ראש המועצה האזורית גולן, נציגים של בתי החולים 'סורוקה' ו'ברזילי', מועצה אזורית אשכול, מנהל בית חולים גליל מערבי פרופ' מסעד ברהום, נציג צוות מגן ביקנעם שדיברו על הקהילה בעשייה שלהם, ואנשי מד'א, ד"ר גודנהיים מנהל מערך בריאות הנפש במשרד הבריאות. מנהל היערכות לאסונות במגן דוד אדום חיים רפלובסקי, מנהלת החירום באגף יחסים בינלאומיים במשרד הבריאות נועה טמיר-חסדאי, ענבל ירקוני, מנהלת מערך הסיעוד במשרד הבריאות וגורמים נוספים בנושא החוסן הקהילתי והחוסן הרפואי הציגה פרוייקט של בית ספר רימון של שיקום עם מוזיקה למתמודדי נפש.
אחד מהנושאים המרכזיים שעלו בכנס היה פרוייקט צוותי מגן של מגן דוד אדום, שיטה למתן עזרה רפואית מיידית במצבי חירום. "פרוייקט צוותי מגן" של מד"א מכשיר את העורף לשעת חירום ונערך למספר תרחישים כגון רעידת אדמה, מלחמה כוללת, תרחיש עלטה, מזג אוויר קיצוני וכו'. במסגרת הפרוייקט מוכשרים אלפי אזרחים מן השורה - חברי כיתות כוננות, עובדי רשויות, מאבטחים וגורמים נוספים זמינים היכולים בהתרחש אירוע, במקביל לעיסוקם לתת מענה רפואי ראשוני לקהילה. בנוסף, אנשים בעלי הכשרה רפואית כגון רופאים ואחיות, עוברים קורס רענון בנוגע לאפשרויות הטיפול שלהם.
הכנס נערך לזכרו של חובש בכיר במדא, אביה חצרוני ז'ל, שנרצח כאשר נורה על ידי מחבלים ב-7.10 בביתו שבקיבוץ בארי, נכדיו של אביה, ליאל וינאי, ואחותו איילה נרצחו גם הם בקיבוץ בארי. אביה ז'ל התנדב מעל ל-20 שנה במד"א, הוא נתן מענה רפואי בגזרת בארי, היה חובש בכיר במד"א והיה ממפעילי האמבולנס בקיבוץ. חבריו של אביה מספרים על אדם בעל נתינה גדולה, ששם את מד"א והצלת החיים בעדיפות הראשונה.
מאיר אלמליח מנהל אשכול נתיבות במד'א: 'זה מרגש מאוד שהכנס נערך לזכרו של חברי הטוב אביה חצרוני ז"ל, שנרצח על ידי מחבלי חמאס באותה השבת השחורה. בכנס הוצגו זוויות שונות של חוסן ומוכנות הקהילה לאסונות. אביה ז'ל תמיד היה שם למען הקהילה, אם זה כחובש ונהג אמבולנס מד"א שהיה זמין לקהילה כל הזמן, ואם זה בתפקידיו האחרים שמילא לאורך שנים רבות במד"א, תמיד ידעו שאפשר לסמוך עליו. אני מתרגש מאוד שהכנס הוקדש לזכרו, ואני מקווה שנוכל להמשיך להנציח את זכרו בדרך המיוחדת הזו'.
פרופ' דורית ניצן, ראש בית הספר לבריאות הציבור באוניברסיטת בן-גוריון בנגב, ברכה את הנוכחים ולימדה על צוותי חוסן קהילתיים והאתגרים בעת טיפול במצב קיצון: "אנחנו חלק בלתי נפרד מתבנית נוף מולדתנו- העוטף, הדרום, הצפון ומתגייסים למען כל אלו הזקוקים לנו. הציפייה שלנו היא להעניק לחברה ולקבל בחזרה. גם אירוע זה לשימור זכרו של אבויה הוא חלק מהחוסן שלנו וההתגייסות של כולם ראויה להערכה".
פרופ' רלי הרשקוביץ, דיקנית הפקולטה למדעי הבריאות באוניברסיטת בן-גוריון בנגב, ציינה את השבר עימו מתמודדת כיום החברה הישראלית ואמרה: 'אנחנו מאמינים שחוסן הוא הכרח לחברה מתפקדת וביכולת כל אחד ואחת מאיתנו לתרום לכך. זה בא לידי ביטוי בפקולטה שלנו שרואה את ההתנדבות ברורה מאליה וכולנו עדיין ממשיכים להיות מגויסים לקהילה בכל מאודנו. זה תפקידנו'.
(זכי הלר)