רוזלין אוגוסט אמרה לתלמידות (בברכה מצולמת ששלחה לאירוע): 'אני תומכת בתוכנית המיוחדת הזאת בלבי ובכספי כי אני רוצה להעצים נשים מבריקות כמותכן. יש כל כך הרבה אפלה בעולם הזה, והטכניון וההשכלה שתוכלו לרכוש בו מייצגים את האור. ראיתי כיצד נשים בטכניון משנות את העולם ואין לי ספק שבכוחכן לשנות את העולם ולהביא את האור'.
פרופ' עדי זלצברג, סגנית הנשיא לגיוון והכללה, הסבירה : 'חשוב לנו כל כך להזמין אתכן לכאן כי כמוסד אקדמי מהמובילים בעולם אנחנו רוצים אצלנו את המוחות הכי טובים, הכי חדים , ולא מוכנים לוותר על חצי מהאוכלוסייה. הגדלת הייצוג הנשי בטכניון משפיעה ישירות על ייצוגן של נשים בתעשייה בכלל ובתעשיית ההייטק בפרט וכך על עתיד החברה בישראל. אני מקווה לראות אתכן כאן בטכניון בשנים הקרובות. עלו והצליחו'.
את מליאת הפתיחה הנחתה גם הפעם, כבשנים קודמות, ד'ר אפרת סבח, אסטרופיזיקאית שהשלימה את כל תאריה בטכניון. היא סיפרה על המסלול שעברה, הסבירה מהי אסטרופיזיקה וציינה את הישגיו של הטכניון ב-100 שנות פעולתו ואת העלייה בשיעור הסטודנטיות. מסטודנטית אחת במחזור הראשון ועד כמעט 50% כיום.
ג'וליה סאלח נטור, דוקטורנטית בפקולטה לפיזיקה ובוגרת הפקולטה לתואר ראשון ושני, תיארה את המחקר שלה בהנחיית פרופ' אהוד בכר. במחקר זה מפתחת הקבוצה את GALI - מערכת חדשנית לגילוי קרינת גמא. הצבתה של המערכת בתחנת החלל תסייע בזיהוי קרינה זו שמקורה בהתפרצויות קרינת גמא ביקום הרחב.
רס'ן נטע בלום, דוקטורנטית בפקולטה להנדסת אווירונוטיקה וחלל ומנכ"לית תוכנית 'את', סיפרה לתלמידות: 'בחיל האוויר חקרתי כשלים במטוסים באמצעות עקרונות הנדסיים, וכעת, במסגרת הדוקטורט בטכניון, אני רותמת את העקרונות האלה לחקר כשלים בגוף האדם'.
נטע בלום, כיום ראש תחום במשרד הביטחון, גדלה בישראל ובארה'ב. היא השלימה בטכניון תואר ראשון ושני בפקולטה להנדסת מכונות במסגרת תוכנית המצויינות ברקים. בשנת 2020 בחר בה מגזין Forbes לרשימת 30 Under 30 – הצעירים המבטיחים ביותר בישראל. בשנת 2023 קיבלה מטעם פורום דבורה את 'אות מנהיגת דור העתיד', וב-2025 נבחרה לוועדת קול העם בראשות נשיא המדינה שכוללת 150 מנהיגים יהודים מכל העולם במטרה להתמודד עם אתגרי העם היהודי.
מיכל לויצקי, סטודנטית לתואר שני בפקולטה לארכיטקטורה ובינוי ערים, הציגה את המחקר שלה המשלב יצירה, טבע וטכנולוגיה בעולם החדש. 'אני מציירת במשקפי VR ומדפיסה במדפסת ביתית. לא רק התוצר מעניין אותי אלא גם התהליך, החיבור בין טכנולוגיות. אין עוד מקום בישראל שמספק תשתיות כאלה לתואר שני כמו שיש כאן בטכניון. כיום, בהנחיית אדר' שני ברט ראש המעבדה לחדשנות טכנולוגית בסביבה הבנויה, אני מפתחת בתי גידול בהדפסת תלת-ממד, והלילה אני טסה להציג את המחקר שלי בכנס בטוקיו. בנוסף, בכובעי השני אני מלמדת יצירה עם כלי AI למקצועות העיצוב והאדריכלות.'.
תלמידות אולפנית אורי שחם קרית את
תלמידות אורט גוטמן נתניה
תלמידות תיכון ברנר פתח תקווה
. התלמידות בכנס
צילום : עידן מדיה
(דורון שחם)