שירות זה נועד לתת מענה במקרים שבהם בדיקת EEG סטנדרטית שאורכה כ-30 דקות, בין אם בערות ובין אם בשינה, אינה מספיקה לאיתור האירוע החשוד.
בדיקת EEG, שהיא בדיקה חשמלית של גלי המוח, משמשת לזיהוי פרכוסים אך לרוב מתבצעת במשך חצי שעה בלבד. בזמן הבדיקה, לעיתים קרובות אין אירוע חשוד, מה שמוביל לתוצאות תקינות למרות קיומו של הפרכוס. לשם כך, נדרש ניטור ממושך של לפחות 24 שעות ולעיתים אף למספר ימים, הכולל חיבור רציף למכשיר EEG יחד עם מצלמה המתעדת את הילד 24/7. השילוב מאפשר לרופאים לזהות במדויק את המצב, גם כאשר האירוע מתרחש בשינה.
במקום לאשפז את הילד בבית חולים, מצב שעשוי להוביל להפרעות שינה חרדה וחוסר שיתוף פעולה, השירות החדש מתבצע בסביבתו הטבעית והנוחה של הילד. באמצעות ערכה ייחודית הכוללת מצלמה ורכיב EEG, מתאפשר ניטור ממושך ומדויק ללא עול של אשפוז. כך נוצרת סביבה מוכרת ונעימה, המפחיתה את רמת הלחץ ומגבירה את שיתוף הפעולה של המטופל - יתרון משמעותי עבור ילדים עם הפרעות התפתחותיות, אוטיזם או חרדה.
'וידאו EEG בבית מהווה פריצת דרך באבחון הפרכוסים אצל ילדים. בשיטה זו, ניתן לאבחן אירועים שאירעו מחוץ למסגרת של בדיקה קצרה בבית החולים, תוך שמירה על נוחות הילד וסביבתו. זהו כלי חשוב שמביא לשיפור באיכות האבחון והטיפול המוקדם', מציין פרופ’ יעקב גניזי, מנהל מחלקת ילדים במרכז הרפואי בני ציון.
השירות החדש מביא עימו שינוי מהותי בגישה לאבחון פרכוסים בילדים, מעבר למודלים המסורתיים שבמסגרתם נדרש אשפוז, ועבר לניטור ממושך ונוח המתבצע בסביבה הביתית. המרכז הרפואי בני ציון גאה להיות החלוץ בתחום זה וממשיך להשקיע בחדשנות לטובת המטופלים והוריהם, במטרה להבטיח טיפול מהיר, מדויק ונגיש'.
(גדי נס)