טקס לזכרו והנצחתו של רס'ל עומר סמדג'ה ז'ל התקיים היום (ג׳) בצהריים ב'וינגייט' המכון הלאומי למצוינות בספורט. כתבה: יפעת רובינשטיין

את הטקס הנחה הג'ודוקא, המדליסט האולימפי אורי ששון בנוכחות בכירים והוריו של עומר סמדג'ה ז'ל, יבל'א ליאת ואורן סמדג'ה. מי היו באירוע? מי הזמרת שהופיעה בשיר אחד ומיוחד?

פורסם ב: 11/03/2025 17:35

מימין לשמאל עופר לוי, ד'ר יואב הלר, גיא אטיאס, רום סמדג'ה, יעל ארד, אורן סמדג'ה, רותם סמדג'ה, ליאת סמדג'ה, השר מיקי זוהר,כפיר כהן, מורן מסיקה אידלמן. צילום: מכ
בהנחת אבן הפינה לאולם הג'ודו החדש ע'ש עומר סמדג'ה ז'ל האולם ייקרא 'אולם עומר'. האירוע התקיים במעמד:
שר התרבות והספורט מיקי זוהר, הוריו של עומר ז'ל, ליאת ואורן סמדג'ה, המ'מ של עומר סרן (מיל) עידן סיבוני (חטיבת אלכסנדרוני, גדוד 9203), מנכ"ל משרד התרבות והספורט כפיר כהן, ראשת מינהל הספורט הגב' מורן מסיקה אידלמן, יו״ר הועד האולימפי יעל ארד, יו"ר מכון וינגייט ד״ר יואב הלר, מנכ"ל מכון וינגייט גיא אטיאס,
חברי הנהלה, עובדים, אורחים ומוזמנים נוספים.


האירוע כלל דברי פתיחה, ברכות, נאומים מרגשים של בני משפחה ומפקדים. הוקרן בטקס סרטון לזכרו של עומר ונערכה בו חתימה על מגילת היסוד, הסרת הלוט, חשיפת אבן הפינה ויציקת הבטון הראשונה. האירוע הסתיים בביצוע מרגש של הזמרת מירי מסיקה לשיר 'יש לי אותך'.

רס'ל (מיל) עומר סמדג'ה ז'ל, לוחם בגדוד 9203 חטיבת אלכסנדרוני (3), נפל בקרב במרכז רצועת עזה ב-20.6.2024, בן 24 היה בנופלו.

להנחת אבן הפינה משמעות סמלית כמסורת עתיקה המציינת את תחילתה של בנייה והמסמלת יסודות איתנים של ערכים, זיכרון והמשכיות. האולם החדש בוינגייט צפוי להיבנות בתוך כשנתיים וישמש כמתקן האימונים של סגל הג'ודו האולימפי הלאומי.

שר התרבות והספורט מיקי זוהר אמר בטקס: 'הנחישות, האחדות והערבות הדדית היא מורשתו של עומר ז'ל שזכרונו יהיה עמנו לנצח. לא אשכח את הרגע שבו אורן ופיטר התחבקו יחד לאחר הזכיה במדליה בפריז, זה היה רגע מזוקק של הסיפור הישראלי: ספורט שהוא מעל לכל מחלוקת, אמונה ונחישות שמתחברים יחד ומביאים לניצחון'.

יו״ר הועד האולימפי יעל ארד ביקשה להודות למכון וינגייט על הבחירה בהנצחתו של עומר באולם הג׳ודו החדש: ״זו בחירה שהיא סמל לרוח הישראלית״.

ליאת סמדג׳ה, אמו של עומר נשאה נאום מרגש וסיפרה על הבן שהיא ואורן גידלו: 'עומר היה גיבור מהרגע שנולד. הוא התמודד עם אתגרים רבים שיכלו לשבור כל אדם אבל הוא בחר להילחם ולהאמין בעצמו. בשעות הצהריים של 7.10 נקרא להגן על המדינה ויצא ללא חשש ועם מוטיבציה של אריה, כדי להחזיר את הכבוד למדינה ולשחרר את החטופים.

נפילתו היא נקודת התחלה לדרך של מחויבות לערכים שהובילו אותו. כאן בבית הלאומי של הספורט הישראלי במכון וינגייט, במקום בו אימן סבו מוריס ובו התאמן ואימן אביו אורן, ימשיכו ספורטאים וספורטאיות להתאמן, לחלום ולשבור שיאים. בכל פעימת לב שתפעם באולם הג׳ודו עומר יחיה מחדש. המשפט שהיה למוטו של עומר היא צוואתו לדורות: ‘להעז ולא לפחד להיכשל'.

יו'ר דירקטוריון וינגייט ד'ר יואב הלר : 'ביוני 2020 בזמן השירות הסדיר שלו עומר כתב טקסט מכונן שממחיש את הסיפור הישראלי שלנו: על נחישות, מסירות, התמדה, עבודה קשה ואהבת הארץ. והתפקיד שלנו הוא שכל ספורטאי וספורטאית שיכנסו לאולם שיוקם על שמך יכירו את הטקסט שלך. זו הצוואה שלך ואנחנו במכון וינגייט נממש אותה'.

מנכ'ל מכון וינגייט גיא אטיאס: 'ההחלטה לקריאת אולם הג׳ודו על שמו של עומר היא הצהרה על המחויבות שלנו, לכל הנופלים שהקריבו את חייהם להגנת המולדת. אני מבקש להודות למשפחה היקרה על ההשראה שלכם לעם כולו ולספורט הישראלי. היום אנחנו חורטים את הזיכרון לעד בהיכל התהילה של הספורט הישראלי'.

מפקדו של עומר סמדג'ה ז''ל, סרן (מיל) עידן סיבוני סיפר בטקס: 'הייתי עם עומר במקומות שההקבלה לגיהנום עושה עמם חסד. במצבים הללו ניתן היה לראות מיהו אדם באמת. עומר הפך תוך זמן קצר למסמר החברתי של הצוות ושאף כל הזמן לעשות הרבה יותר. הוא לא היה חייב לבוא לשרת בסבב הלחימה האחרון, הוא נלחם והתעקש להיכנס ולתרום וגבורתו תיחרט בזיכרון האומה לעד'.

הזמרת מירי מסיקה שהופיעה בהתנדבות לזכרו של עומר באירוע סיפרה על הקשר המיוחד שנרקם בינה לבין משפחת סמדג׳ה: 'התקשרו אליי ואמרו לי שיש חייל שנפל ואהב מאוד את השיר 'יש לך אותך'. זכיתי ב'שבעה' להכיר את המשפחה וללמוד על עומר. הסתבר שהוא אהב את השיר כי הוא חשב על אמא שלו כל הזמן. לכן החלטתי לבוא לכאן היום ולהקדיש את השיר לליאת היקרה ולכל האימהות של החיילים הגיבורים שלנו שנפלו במלחמה'.
מימין לשמאל גיא אטיאס, אורן סמדג'ה, השר מיקי זוהר. צילום : מכון וינגייט

השר מיקי זוהר. צילום: מכון וינגייט

מימין לשמאל גיא אטיאס, אורן סמדג'ה, מיקי זוהר, כפיר כהן, מורן מסיקה אידלמן. צילום : מכון וינגייט

מימין לשמאל ליאת סמדג'ה ומירי מסיקה.צילום: מכון וינגייט

שלח לחבר להדפסה

כתבות נוספות במדור מפגשים :
*   פרופ' חוסאם חאיק מהטכניון זכה בפרס...
*   הטכניון העניק לאחרונה תארים ל-1,983...
*   מופע התרמה שכל הכנסותיו מוקדשות לילדי...

אינדקס אתרים  
SSD בניית אתרים

הוסף למועדפים