ב-62% מתפקידי שדרת הניהול הבכירה במרכז הרפואי רמב"ם, נמצאות נשים המאיישות משרות שונות, כולן חיוניות לתפקודו השוטף של בית החולים הגדול בצפון ישראל. חלקן הגדול אף מבצעות תפקידים ניהוליים, לצד פעילות מחקרית וקלינית. נתונים אלו נאספו לרגל יום האישה הבינלאומי, אשר מצוין מידי שנה ב-8.3.
בסקטור הרפואי, עליו נמנים 1,400 עובדים ברמב"ם, נרשם נתון של 41% נשים (600). מתוך 2100 מעובדי מערך האחיות ברמב"ם, 1,600 (76%) הן נשים. בתחום מקצועות הבריאות עובדים ברמב"ם 1,300 עובדים, מתוכם 1,000 (77%) הן נשים, ובסקטור מנמ"ש (מנהל ומשק) חולשות הנשים על 66% מקבוצת העובדים הזו (950 מתוך 1,450). סה"כ מהווה הכח הנשי 66% (4,150) מתוך 6,300 עובדים רמב"ם.
ידע (נשי) זה כח (נשי). התקיים ערב נשי מעורר השראה במוזיאון ה'מדעטק' בחיפה, חלק ממסורת שהחלה ברמב"ם לפני שנתיים. משתתפות רבות הגיעו כדי לשמוע את המומחיות של רמב'ם, מרצות על נושאים מגוונים בהרצאות קצרות בסגנון TED.
יפעת מקלר מטפלת מינית ועובדת סוציאלית ממחלקת נוירואורולגיה ברמב'ם דיברה על התפקוד המיני בצל המלחמה ועל התמודדות של נשים וגברים לאחר הטראומות שחווינו החל מה - 7.10 - בחזית ובעורף וכלה באנשי המילואים הרבים שחזרו בסוג של פוסט טראומה.
אחריה עלתה פרופ׳ רחל גרוסמן, נוירוכירורגית פורצת דרך שדיברה על שבירת תקרת הזכוכית ועל הקשר בין טיסה וביצוע ניתוחי מוח מורכבים. בקהל היו מרותקים להרצאה ושאלו שאלות רבות על סוגי הניתוחים, על החיים מעוררי ההשראה של פרופ' גרוסמן ועל השילוב של עבודה ובית של מנתחת וסגנית מנהלת מחלקה.
לבסוף עלתה ליאת אריאל, הפסיכולוגית הראשית של רמב'ם שאחראית על הוועדה לחוסן ברמב'ם. בהרצאה מרגשת ומיוחדת הצליחה להפעיל את הקהל ולהעניק כלים פרקטיים שעוזרים להתמודדות עם מצבי לחץ, חרדה וטראומה. אריאל הפעילה את את הקהל עם פעילות אינטראקטיבית, אשר הסתיימה בשירה משותפת לקהל כולו.
(דגנית קניג)