ביום חמישי האחרון התגייס צוות אמבולנס המשאלות של מגן דוד אדום למשימה מרגשת וספורטיבית במיוחד: להגשים משאלה ליוסף ארזואן, בן 80 מבאר שבע להגיע למשחק רבע גמר גביע המדינה באצטדיון 'טוטו טרנר' בעירו.
למעלה משישים שנה שחולצות וצעיפי קבוצת הכדורגל 'הפועל באר שבע' ממלאים את ארונו של יוסף, אוהד מושבע של הקבוצה האדומה שלפני שחלה, לא היה מפספס אף משחק של הקבוצה. הבקשה למשאלה הגיעה ממשפחתו של יוסף כדי להסב לו רגעים של אושר במקום שהוא הכי אהב - המגרש. מיד שנודע במגן דוד אדום על הבקשה לא היה ספק שמי שיבצע את הגשמתה יהיה צוות אמבולנס המשאלות של מד"א שנרתם למשימה בהתנדבות והכרטיסים למשחק נתרמו על ידי קבוצת הפועל באר שבע.
שיתף יוסף ארזואן: 'כמעט ולא קיים משחק של הפועל באר שבע שלא הייתי נוכח בו. לחזור למגרש הכדורגל, לצפות בשחקנים שוב ולשמוע את שירי האוהדים עשו לי טוב על הלב. תודה למגן דוד אדום על הפרויקט המבורך הזה ועל הגשמת המשאלה שלי ועל האירוח החם של הפועל באר שבע'.
פראמדיק מד"א אורגד כהן וחובש בכיר במד'א אורי אבוטבול: 'מחמם את הלב לעשות ליוסף טוב, לגרום לו לרגעי נחת וליהנות יחד איתו ממשחק כדורגל. מלבד להציל חיים יש לנו מטרה נוספת במקצוע שלנו והיא להפיץ טוב לאנשים, במיוחד בתקופה הקשה שעוברת על המדינה. הגענו לשמח ולחזק את יוסף ויצאנו מחוזקים לא פחות. בריאות ואושר ליוסף היקר'.
****
אמבולנס המשאלות״ הוא מיזם של מגן דוד אדום, שמטרתו למלא בקשות של אנשים המתמודדים עם מחלות קשות או סופניות ושאינם יכולים להתנייד מפאת מצבם הרפואי. הגשמתה של כל משאלה מתוכננת בקפידה, בתיאום עם הרופא האחראי ובליווי צוות רפואי שעבר הכשרה מתאימה.
אופי המשאלות בעל ערך רגשי ואישי: השתתפות באירועים משפחתיים, מפגש מחודש עם הקהילה שאליה השתייך, ביקור באתרי טבע מורשת ודת או צפייה במופעי תרבות וספורט. החולה מוסע לאתרים, לפי בקשתו, באמבולנס ייעודי המצויד במערכות רפואיות בקדמת הטכנולוגיה והמותאם לצרכיו הייחודיים. האמבולנס כולל גם: כיסא גלגלים בעל עבירות גבוהה, מצלמה המותקנת על גג האמבולנס והמאפשרת לנוסע לצפות בתוואי הדרך על גבי מסך, מקרר לתרופות, ציוד החייאה ומיטה מיוחדת.
השירות ניתן ללא תשלום, ללא הבדל דת, גזע ולאום, ועם יחס חם, מסור ומחבק . 1-800-600-101
(זכי הלר)