לאחרונה הודיעה קרן שוליך בישראל כי תתמוך בפעילותו של המועדון ובשילובו בכלל הפעילות היזמית בטכניון. קרן ההון סיכון של קרן שוליך, Leaders Fund, מממנת גם היא את המועדון ומספקת למשתתפים הדרכה אסטרטגית וניסיון מהתעשייה.
במחזור הפיילוט הראשון שהתקיים בסמסטר אביב 2024 השתתפו 41 סטודנטים מהטכניון. במחזור הנוכחי, המועדון השיק מתכונת שנתית - חלק תאורטי בסמסטר חורף וחלק מעשי בסמסטר אביב – ומשתתפים בו 40 סטודנטים מהטכניון.
המועדון מתמקד בשלושה תחומים עיקריים: חינוך והעברת ידע, בניית קהילה, וחיבור לתעשייה. אוראל רחמני, בוגרת המחזור הראשון ואחת ממנהלות המועדון: 'החיבור בין אקדמיה ליזמות קריטי להצלחה'.
מטרת המועדון היא לעזור לסטודנטים בטכניון להזניק את מסעם היזמי והעסקי כבר במהלך לימודיהם. המשתתפים זוכים להנגשה של ידע מקצועי ואיכותי מיזמים ומשקיעים מובילים בתעשייה, למפגש בלתי-אמצעי עם אנשים מפתח בתחום ולנטוורקינג משמעותי עם סטודנטים נוספים, שאפתניים ובעלי מוטיבציה כמותם.
תוכנית מנהיגי שוליך היא תוכנית יזמות המעצימה סטודנטים ומעודדת אותם ליזום, ללכת בעקבות חלומותיהם ולתרגם רעיונות לעשייה. באמצעות התמיכה ב- Technion VC Clubתרחיב התוכנית את השפעתה בקהילת הטכניון ותספק לסטודנטים גישה למשאבים רבי ערך, חשיפה לתוכנית מנהיגי שוליך והזדמנות להרוויח מהתכנים השונים שהתוכנית מספקת.
המחזור השני של המועדון כבר רשם הישגים מרשימים. המועדון אירח שורה מרשימה של מובילי תעשייה המנהלים יחד מעל 3.3 מיליארד דולר, ובהם משקיעים בכירים מ-Viola Ventures, Intel Capital ו-Teuza. חברי המועדון זכו לתובנות ייחודיות בנושאי הערכת סטארטאפים, קבלת החלטות השקעה ובניית חברות טכנולוגיה מצליחות.
בין האירועים הבולטים של המחזור השני: מפגש סיום במרכז החדשנות GUTS בתל אביב, בהשתתפות שותפים בקרנות ההון סיכון הגדולות בארץ, מפגש עם יאיר שפירא, בוגר הטכניון ומייסד Amplio שנמכרה ב-Exit מרשים, סדנת פסיכולוגיה ויזמות עם יריב גנור וסדרת הרצאות VC 101 עם אישים מובילים בתעשייה. המועדון גם מארח אירועי נטוורקינג ומפגשים עם בוגרי טכניון מצליחים. לדברי נשיא המועדון אילן זנדל, המועדון ממשיך לגדול ולהתפתח, עם דגש על יצירת ערך משמעותי לחבריו והעמקת הקשרים עם קהילת היזמות וההון סיכון בישראל.
(דורון שחם)