טקס הדלקת נר שמיני של חנוכה הסתיים לפני זמן קצר בקריה הרפואית רמב'ם, והשתתפו בו שמונה חיילים שנפצעו בגבול הדרום והצפון במהלך מלחמת "חרבות ברזל". השמונה, רובם נפצעו קשה (אחד מהם אף באורח אנוש) וחלקם הוגדרו כפצועים במצב בינוני, פונו לרמב'ם באירועים שונים, לטובת טיפולים רפואיים , לעיתים אף מצילי חיים.
היום, מרחק חודשים מהפציעה ששינתה את חייהם לבלי היכר, הם חזרו אל המרכז הרפואי, כדי להדליק נר של חנוכה, ולסמל, אולי יותר מהכל, את כוחו של האור על החושך, הגבורה והלכידות. כך נראית תמונת ניצחון, חנוכה 2025.
רועי משה, ממדליקי החנוכיה, ריגש את הנוכחים כשדיבר בפני הקהל: 'עם כל הדברים הקשים והעצובים שבדרך, עם החברים שנפצעו ונפלו, אנחנו כאן כדי להמשיך להיות כאן, גם כדי להנציח אותם, אבל גם כדי להמשיך את דרכם על מנת שנהיה ראויים להם'.
הרב שמוליק טורקוב הוסיף: 'החיילים הגיבורים הללו נפצעו והגיעו לרמב'ם בתקופה שהיה בה מעט אור. היום, נר שמיני של חנוכה, שמסמל אין סוף, הם הגיעו להדליק איתנו את החנוכיה, ולהפיץ את מעט האור לכל עבר. זה הכח שלנו כעם'.
בתמונה נרות של חנוכה, שמונה גיבורים. מימין לשמאל: אלמוג אורנשטיין, אור כהן, הרב שמוליק טורקוב, גלעד סילברשטיין, ד"ר נתי הורוביץ, שחר תורג'מן, נתנאל טאותנג , יונתן רון, נטע אבישי ורועי משה. צילום: הקריה הרפואית רמב'ם
(דגנית קניג)