מיונה יהב ועד סטטיק: ביה'ס 'חוגים' חוגג 90 להיווסדו. כתבה: רונית קיטאי. צילום: ראובן כהן

ראש העיר חיפה יונה יהב, לצד עשרות בוגרי בית הספר לדורותיהם, השתתפו באירוע חגיגי לציון 90 שנה להקמת בית הספר המיתולוגי,באירוע שהתקיים אתמול באודיטוריום בית הספר 'חוגים'

פורסם ב: 24/12/2024 13:04

אירוע חגיגי לציון 90 שנה להקמתו. באירוע השתתפו עשרות בוגרי בית הספר לדורותיהם ועליהם נימנה גם עו'ד רן (רני) פינגרר, מנהלות בעבר, וראש העיר יונה יהב, בוגר בית הספר בעצמו. האירוע היה מחווה מרגשת להיסטוריה העשירה של בית ספר זה ולתרומתו הגדולה לחינוך בעיר חיפה.

בית הספר, שהוקם בשנת 1934 בשכונת הדר הכרמל ביוזמת עולים מגרמניה, נחשב מאז למוסד חינוכי ייחודי, ששילב בין ערכי התרבות היהודית-אירופאית לערכי החינוך העברי החדש. עם השנים התרחב המוסד וכיום הוא פועל בקמפוס חדש ומודרני ברחוב ליאון בלום, בו לומדים כ-1,300 תלמידים וממשיך להוביל עם חזון חינוכי גלובלי המשלב ערכים מקומיים ובינלאומיים.

במהלך השנים התלמידים השתתפו בפרויקטים בינלאומיים ייחודיים, בהם מחקר יהדות בבוסטון, לימוד השואה בפולין ובגרמניה ותערוכה בסין. בנוסף, תלמידי בית הספר ביקרו בעיר הכוכבים במוסקבה, חקרו את תחום החלל, נפגשו עם אסטרונאוטים ולמדו פיזיקה במקומות המובילים בעולם. כעת, בית הספר מתכנן פרויקט חינוכי חדש עם טאיוון, כחלק ממחויבותו לטיפוח אזרחות גלובלית – מיומנות ייחודית ומשמעותית עבור הדור הצעיר.


במהלך האירוע נשאו דברים יהודית ינאי, בתו של יאיר כ'ץ המנהל הראשון של בית הספר , אשר שסיפרה על חזון דור המייסדים, ופרופ' אבי אברהם בן צבי, בוגר בית הספר שהוא פרופסור אמריטוס במחלקה ליחסים בינלאומיים באוניברסיטת חיפה וחתן פרס ישראל בתחומי היחסים הבינלאומיים, מדע המדינה והמינהל הציבורי לשנת 2020.


ראש העיר עו'ד וח'כ לשעבר יונה יהב, שגם למד בבית הספר, הקדיש את דבריו למורה שלו למתמטיקה, צבי בר זיו, שסייע לו לגלות את הפוטנציאל שבו, ואמר: 'זהו רגע מרגש עבורי לחזור למקום שבו הכל התחיל. בית הספר 'חוגים' הוא הוא דוגמה לכך שחינוך איכותי נשען לא רק על ציונים, אלא על זיהוי הכישרון והפוטנציאל של כל תלמיד. אני גאה להיות חלק מהמורשת הזו'.


מנכלי'ת בית הספר 'חוגים' מילנה מרון: 'להיות 'חוגיסט' זו גאווה גדולה. כל אחד שעבד כאן או למד כאן יודע את זה. אל "חוגים" ניתן רק להתחבר, אך אי אפשר להתנתק. מאז ומעולם בית הספר חינך לערכים, לציונות ולסולידריות. אל ערכים אלה הוספנו עקרונות עבודה חדשים: קהילתיות, רלוונטיות ובחירה'.

(ארינה דובקין)
צילום: ראובן כהן דוברות עיריית חיפה

צילום: ראובן כהן דוברות עיריית חיפה

צילום: ראובן כהן דוברות עיריית חיפה

צילום: ראובן כהן דוברות עיריית חיפה

שלח לחבר להדפסה

כתבות נוספות במדור רוח צפונית :
*   עו'ד אילן גולדנברג הירצה בפני פורום...
*   עו'ד דוד ברקוביץ' החיפאי הירצה הבוקר...
*   בבית העלמין הלטיני שבחיפה נערך הבוקר...

אינדקס אתרים  
SSD בניית אתרים

הוסף למועדפים