באמצעות הרובוט יוכלו במערך האורתופדי של רמב'ם להביא לתושבי הצפון את פסגת היכולות הטכנולוגיות בניתוחים מסוג זה, תוך הרחבת סל השירותים הניתוחיים המוענקים לציבור, בסטנדרטים הרפואיים המובילים.
מי מיועד לביצוע ניתוח להחלפת מפרק ברך?
הרובוט מאפשר למערך האורתופדי ברמב'ם להרחיב את סל השירותים הניתנים לציבור המטופלים, באמצעות פיתוח גישות ניתוחיות מתקדמות יותר, דבר המאפשר למטופלים הסובלים משחיקות סחוס, פגיעות במפרקים ועוד, לקבל טיפול מדויק ומותאם אישית לבעיה האורתופדית הקיימת בברך, דבר שהוא בעל השלכות עתידיות הן על ההליך השיקומי והן על איכות החיים בתקופה שלאחר השיקום.
ד'ר נביל גרייב, סגל מנהל המערך האורתופדי, אחראי תחום החלפת מפרקים במערך: 'מדובר ברובוט מאד משוכלל, ובעל דיוק מאוד גבוה, אשר מאפשר לנו כמנתחים, לבצע את הניתוחים באופן איכותי יותר ואף נוח יותר לכל אורך הניתוח. עצם קיומו מאפשר לנו לבצע ניתוח המותאם אישית לכל מטופל, הבעיה ממנה הוא סובל ובגינה הוא עובר את הפרוצדורה המדוברת.
כיום, עם הכנסת הרובוט לשירות, בית החולים רמב'ם מיישר קו עם המרכזים הרפואיים המובילים בעולם מאפשר לציבור המטופלים לבחור לקבל את אותו השירות רק בבית חולים ציבורי, הכולל את המעטפת הרחבה סביבו המגלמת בתוכה ניסיון, קידמה ושירותיות'.
אל תפספסו את הכתבה שתעשה לכם סדר:
https://youtu.be/McmAGvKEmSk
(נתנאל אייזיק)