מידי פעם אנחנו מבצעים גיחות לחדר מיון ועוקבים אחר הרופאים והרופאות, האחים והאחיות, בעת עבודתם. הפעם כאשר הגענו לבי'ח 'כרמל' צפינו כיצד צוות מד'א כרמל עם החובשים שמואל בר ששת תושב הכרמל המערבי ,ומוריאל, תושבת שכונת כבביר, הביאו אישה מבוגרת למחלקת מיון. אחרי שדאגו שהיא בטיפול הצוות, הם יצאו משם ונסעו בעקבות קריאה נוספת של 101 והפעם חזרו למחלקת המיון (מלר'ד) עם גבר מבוגר. אחד נכנס והשניה יצאה. זו היתה אותה אישה שהם הביאו. איך את מרגישה? יוצאת? התעניינו. 'אני צריכה לעשות עכשיו צילומים' היא השיבה להם בחיוך שכולו מביע תודה עמוקה. היה מרתק לראות כיצד זיהו כולם זה את זו. אנושיות זו המילה.
צוות מד'א הנפלא דאג לוודא שהגבר נמצא בטיפול ורק לאחר שראו ששמו אותו במיטה, הם יצאו משם כשהם בדרכם לקריאה טלפונית נוספת. ראינו במיון את ראנדה עבאס,אחות עם חיוך קסום שמעניקה תחושה של רוגע למטופלים. ראנדה עבאס ביצעה מיידית בדיקות דם לחולה ואמרה לו שהרופא מיד יגיע.
דקות מספר לאחר מכן כבר ניצב ליד מיטת הגבר, ד'ר יוסף בדארנה. במבט שכולו איכפתיות ואהבת האדם, הוא התנצל והסביר כי בגלל שני מקרי חירום כולל החייאה וטיפול נמרץ, יהיה עיכוב כלשהו ולאחר מכן מיד יגיעו אליו כדי לבדוק אותו ולטפל בו. התרשמנו כי איכפת היה לרופא להעניק תחושה של איכפתיות ולא שהחולה ישכב במיטה עם תחושה שאף אחד לא מתעניין בו.
עקבנו וראינו כיצד גם האיש טופל במסירות וביעילות שיא אך לדבר עם הרופא לא הצלחנו.הסיבה היא כי הוא נע בין מיטה למיטה ומשם למחלקות שונות. חיכינו בסבלנות יומיים לאחר מכן, כאשר יום העבודה הארוך כל כך שלו יסתיים, כדי לשוחח איתו.
זהו עונג צרוף לראות רופא מקצועי בפעולה כמו ד'ר יוסף בדארנה ולגלות בחור איכפתי וסבלני כל כך עם התחושה שהוא נמצא שם בדיוק כדי להקל על מכאוביהם של החולים ולטפל בהם בתחושה של איכפתיות ומסירות.
אז מי אתה ד'ר יוסף בדארנה?
'אני רווק בן 27 מ'עיר הרופאים' עראבה . גדלתי בבית אוהב ותומך לאבא עורך דין סלאח בדארנה בוגר האוניברסיטה העברית בירושלים שהוא אחד מעורכי דין הראשונים של הכפר. אמא אח'לאס בדארנה שהיא מורה בבית ספר תיכון . מבין האחים שלי אחד הלך בעקבות אבי והוא עו'ד מוחמד בדארנה, והשני עובד כרופא,ד'ר מהדי בדארנה, וכך יצא שאני הלכתי בעקבותיו. האח הזה הוא מומחה ברפואת ילדים. מבין שתי האחיות שלי עולא (בדארנה) זחאלקה עובדת כקלינאית תקשורת במינהלת מחוז ירושלים של 'כללית', וערין בדארנה מנהלת משאבי אנוש בתחום ההייטק'.
אף אחד מהוריך לא קשור לעולם הרפואה, אז מתי החלטת שאתה בוחר דווקא בתחום זה?
'מאז שאני זוכר את עצמי , תמיד חלמתי להיות רופא, לטפל באנשים ולהציל חיים, עזרה לזולת וקבלת האדם באשר הוא הם הערכים הדומיננטיים ביותר בחיי. מאז שלמדתי בתיכון התחלתי להתנדב עם ילדים חולי סרטן , האחרון היה במסגרת כפר נהר הירדן, מה שחיזק את האמונה שנולדתי בדיוק לזה. החלטתי להגשים את החלום ולמדתי רפואה באוניברסיטה האמריקאית אלנג׳אח בשכם. עברתי את המבחן imle בפעם הראשונה ועשיתי סטאז׳ בבית חולים 'כרמל' בחיפה'.
אני רואה שמצא חן בעיניך לעבוד בבית חולים בו התמחית
'אכן. התחברתי מהר למקצוע ולמקום. למרות שסיימתי את הסטאז׳ אני ממשיך להיות רופא במחלקת מיון ב'כרמל', כי חשוב לי לעזור למטופלים באהבה ובמקצועיות'
יש איזה תחום מסויים ברפואה שמושך אותך להתמחות בו?
'אני חולם להתמחות ברפואת אף אוזן גרון. הרפואה בשבילי היא שליחות ואני עוסק בה מתוך כבוד ואהבה לאדם. בימים אלה שהכל כאוס אחד גדול בחיים שלנו, אני נמצא במקום שפוי שמעניק טיפול לכל האנשים ללא הבדל דת,לאום, מין וגזע'.
תודה לך ד'ר יוסף בדארנה על שהקדשת לנו מזמנך היקר ואנא תמשיך להיות מה שאתה וכן ירבו כמותך', אמרנו לו והתכוונו לכל מילה.