בדברי הפתיחה אמרה מיכל הרצוג: 'אמנות ישראלית חייבת לכלול את כל הקולות הישראליים. גם למוזיאונים יש תפקיד חברתי חשוב שהרי אומנות היא מרכיב בלתי נפרד מחברה דמוקרטית בריאה. בתערוכה העוסקת בסוגיות הנוגעות לחייהן של נשים בחברה הערבית מזוויות שונות מבטא מוזיאון ישראל, במיוחד בעת הזאת בה חווה החברה הערבית אלימות נוראה, שזו מחויבות גם שלו ושל שדה האומנות להשמיע את קולו'.
דניס וייל מנכ'ל מוזיאון ישראל הודה לרעיית נשיא המדינה על שכיבדה את האירוע בהשתתפותה ובירך את האורחים הנכבדים הרבים שהגיעו: 'זו תערוכה פורצת דרך שיש לה חשיבות לקידום תחום העיצוב והקהילה המגוונת של המעצבים בישראל, כמו גם לקידומו של הדור הצעיר של המעצבים מהחברה הערבית. החזון שלנו במוזיאון ישראל הוא להיות בית פתוח לכולם! מרכז תרבות ואומנות אשר נותן ביטוי וייצוג לפסיפס המגוון והייחודי של החברה בישראל. אחת המשימות המרכזיות שלקחנו על עצמנו לשם הגשמת החזון, היא לתת במה לאומנים ומעצבים מהחברה הערבית הן באמצעות תערוכות והן באמצעות האוספים שלנו '.
התערוכה 'מעצבים בערבית', חוגגת 50 שנה למחלקה לעיצוב ואדריכלות ומציגה עיצוב עכשווי מקומי בתחומי האופנה, הטקסטיל, הצורפות והמוצר שנעשה בידי הדור החדש והחלוצי של מעצבות ומעצבים צעירים מהחברה הערבית בישראל: המעצבות גדיר סלייח, סמאח בטחיש, הזאר גרבלי, סופי אבו שקרה והמעצב, שאדי פרנסיס מג'לטון. התערוכה מציגה את פרי יצירתו של דור חדש וחלוצי של מעצבים מהחברה הערבית המבקש להשמיע את קולו במגוון נושאים חברתיים וזהותיים.
לדברי רמי טריף אוצר העיצוב והאדריכלות במוזיאון: 'התערוכה, הממוקמת בגלריית העיצוב עוסקת בסוגיות הבסיסיות הנוגעות לתרבות ולמסורות בהן התחנכו המעצבים, ומדגימה רצון משותף לדבר על סוגיות חברתיות בוערות באמצעות השפה האוניברסלית של העיצוב; התערוכה סוקרת נושאים ומגמות עדכניות, תוך התמקדות בסצנת העיצוב הערבית המקומית וביטויה בפרקטיקות שונות של עיצוב. העבודות מתמודדות עם נושאים כמו, מעמד האישה, זהות לאומית ומגדר'.