העידן המודרני הוא עידן של האדם המרוכז בעצמו, זה שדואג למימושו העצמי, זה אשר קנאי לחופש הבחירה שלו ולזכויותיו. הוא גדוש בשינויים בכל תחומי החיים, ביניהם גם שינוי משמעותי במזון שהאדם בוחר לשים בצלחת שלו וכידוע זה לא מנומס להסתכל למישהו אחר בצלחת שלו.
בספר 'וחך, אוכל יטעם-לו' שכתבה יפית סרנגה, היא לוקחת את הקוראים לדיון פתוח, מוסרי ומעמיק על מקומו של האדם ביחסיו עם בעלי החיים, הכוחות הפועלים עליו בעידן המודרני ואחריותו האישית להשלכות בחירת מזונו.היא בוחנת כיצד בעידן שבו האדם מרוכז בעצמו, במימושו ובצמיחתו האישית, משפיעה אכילת בעלי חיים על התפתחותנו המוסרית, אושרנו ויכולתנו לחיות קיום אנושי מספק.
לא רק על נושא הבשר כמאכל אלא גם מעלה שאלות פילוסופיות חשובות ואקטואליות וביניהן האם אכילת בעלי חיים היא בחירה אישית ועל כן אין להתערב לאדם בתזונתו? באיזו מידה, אם בכלל, האדם מודע למעורבותו בתעשיית בעלי החיים כצרכן? מה ייחודי לתקופה המודרנית אל מול הטענה כי האדם מאז ומתמיד אכל בעלי חיים? ומהי בסופו של דבר "המידה הטובה" האריסטוטלית המוסרית ביחס לאכילת בעלי חיים בעידן המודרני?
בין היתר היא מעלה שאלה: מה הסיבה שבעידן המודרני, שבו יש שפע של מוצרים מהצומח, ואכילת בעלי חיים אינה מחוייבת המציאות, אנשים שמכל בחינה אחרת יכולים להיות איכפתיים וטובים, ממשיכים להשתתף באלימות נגד בעלי החיים לשם הנאה או נוחות ולא יותר מכך. היא גם מעלה את נושא המנגון ההרסני בו מפעלים הופכים בעלי חיים ל...בשר, ועוד.
יפית סרנגה היא כאמור נכדה למשפחת קצבים. בנוסף לכך היא בעלת תארים אקדמיים: תואר ראשון בתקשורת וניהול מהמכללה למינהל, ותואר שני בפילוסופיה מאוניברסיטת בר אילן. היא מכהנת כסמנכ'לית שיווק בחברת ההייטק 'קומטל ישראל' ופעילה למען שחרור בעלי חיים.
את הספר הקדישה יפית סרנגה 'להוריי היקרים והאהובים ריטה ובני סרנגה, שמידותיהם הטובות היו נר לרגליי ושבנתינתם האין-סופית איפשרו את האדם שאני היום'.
עריכת הספר : קרן דור
תמונת עטיפת הספר: יפית סרנגה, ציור שמן על בד. שם הציור: 'תקופה של שקיעה'
עיצוב עטיפה: צמרת שי - סטודיו ספרי 'צמרת'
261 עמודים 88 ש'ח. הוצאת ספרי 'צמרת'.
www.netbook.co.il
לאתר של יפית סרנגה הקליקו כאן:
www.yafitsaranga.com