נערכה התנסות בסדנאות הדפס חדשות בהדרכתה של האמנית דנה ניצני המעבירה במקום סדנאות הדפס משי ועוד. הבורקסים והפחזניות שהוגשו ככיבוד טעים הגיעו מהקונדיטוריה הותיקה והמוערכת - קונדיטוריה 'ליבל' מרח' ארלוזורוב 8 א' חיפה, הנמצאת לא הרחק ממוזיאון הרמן שטרוק הנמצא ברח' ארלוזורוב 23 חיפה.
יותם יקיר מנכ'ל מוזיאוני חיפה הסביר כי המוזיאון נמצא בסביבה דתית ומתוך התחשבות בדיירי הסביבה שהמוזיאון הוא בית שני שלהם, מוזיאון הרמן שטרוק סגור בשבתות.
היה זה יום התנסות במוזיאון ההדפס הראשון והיחיד בישראל : מוזיאון הרמן שטרוק המחודש שעבר שידרוג ושיפוץ ונפתח מחדש, עם קונספט חדש, רחב ומגוון.
המוזיאון, שנבנה בשנת 1924 על ידי האדריכל הידוע אלכסנדר ברוולד, היה ביתו של שטרוק, הנחשב לאחד מאמני ההדפס החשובים באירופה ובישראל.
הפעם החליט יותם יקיר כי בנוסף לסיור וצפייה בתערוכה 'הרמן שטרוק – רוח וחומר' יתנסו העיתונאים בסדנאות בהם יוכלו להכיר את הטכניקות המיוחדות של הדפס עכשווי ומסורתי. הציגו בפני אנשי התקשורת סדנת תחריט במחט יבשה שהיא שיטת הדפס קלאסית, העובדת בצורה של דפוס שקע. במסגרת הטכניקה עושה האמן שימוש בלוח מתכת רכה בכדי ליצור גלופה. לרוב נעשה שימוש בלוח נחושת, אך אצלנו בסדנה נשתמש בשקף עבה המאפשר לחרוט בקלות ולקבל תוצאות מרשימות. לאחר החריטה, ממלאים את החריצים בצבע לבסוף, מצמידים נייר אל הגלופה ומדפיסים בעזרת מכבש מקצועי.
סדנת הדפס משי/ הדפס רשת - הדפסה באמצעות רשת צפופה העשויה חוטים, דרכה עובר הצבע באמצעות מגב. בהדפס רשת ניתן להדפיס בעבודת יד על גבי מגוון חומרים: טקסטיל, נייר, עץ ,שעם ועוד, ולעצב מגוון מוצרים כמו חולצות ותיקים.
סדנת כריכייה – 'לאחרונה תרם הכורך הוברמן החיפאי את כל הציוד של הכריכיה שלו' , סיפרה דנה ניצני. בזכות תרומה זו יש עכשיו למוזיאון הרמן שטרוק ציוד 'כריכייה' נדיר שאיפשר פיתוח סדנאות ייחודיות שאינן קיימות באף מקום אחר. כמו סדנת כריכה מחומרים ממוחזרים וסדנת כריכה בהשראה יפנית, המשלבת טכניקות צביעה מסורתיות.
מוזיאון הרמן שטרוק מציע היום לציבור ולבני נוער מבחר עשיר של פעילויות וסדנאות המועברים על ידי מנחים מומחים באמנות ההדפס.
גם למבוגרים ולקבוצות קיימות סדנאות ייחודיות העוסקות בנייר, כריכה, הדפס ובלט. הסדנאות הינן חד יומיות, כשלוש שעות, בקבוצות קטנות ואינטימיות, בהם המשתתפים לומדים ומתנסים בשיטות עבודה שונות, בתום כל סדנה נהנה המשתתף מתוצר ייחודי פרי יצירתו.
בין הסדנאות הקבועות נמצאות סדנאות מפגשי כריכה, כריכה בהשראה יפנית, כריכה מחומרים ממוחזרים וכריכה מסורתית, דפוס רשת, התנסות בהדפסה על מגוון חומרים, הדפס לינלאום, טכניקה המבוססת על הדפסי עץ מסורתיים, חיתוכי נייר, סדנה אשר נחשפים בא לשיטות חיתוכי הנייר השונות ועוד.
בנוסף, נפתח 'קורס הדפס משי משולב' שנתי , המעמיק את לימודי הדפוס ומאפשר התנסות בעבודה מתמשכת עם חומרים שונים, קורס המוכר למורים בשנת שבתון כקורס מקצועי.
במוזיאון קיים אמפיתיאטרון המיועד למפגשים ולמופעים של עד 100 משתתפים, ומאפשר לקיים אירועים פרטים בחצר הקסומה.
הכניסה לתערוכה במוזיאון היא ללא תשלום, וסגור בימי שבת.
מוסיף מנכ'ל מוזיאוני חיפה יותם יקיר: 'מטרה חשובה מבחינתנו היא לחזק את הקשר עם תושבי השכונה החרדית בה נמצא מוזיאון הרמן שטרוק, וחשוב לנו שיראו בנו בית ליצירה ולאמנות מסקרנת וייחודית. מוזיאון הרמן שטרוק ייחודי במובנים רבים ואנו גאים לחדש ולפתח אותו. מדובר בפעילויות שלא תמצאו בשום מקום אחר וקבוצות שמגיעות נדהמות לגלות את הפנינה הייחודית שאנו חושפים היום גם לעיתונאים'.