'ארי והילה' מאת דן שינמן. ציור העטיפה: דניאלה שינמן. עיצוב העטיפה: אמרי זרטל. הוצאת 'כנרת זמורה'. כתבה: רונית קיטאי

עו'ד דן שינמן ייצג את הלקוחות המפורסמים במשפטים מתוקשרים וביצע זאת בכשרון רב ובנועם הליכות, מה שגרם להערכה הרבה כלפיו, והוא מתגלה גם כסופר בעל כשרון אדיר המצליח לסחוף את קוראיו בספרו הרביעי במספר, שאינם יכולים להפסיק לקרוא עד תום. דני שינמן משלב רגישות, איכפתיות, מוסריות ודאגה ליושרה בעסקים ובחיי המשפחה

פורסם ב: 20/06/2022 21:09

'ארי והילה' מאת דן שינמן. ציור העטיפה: דניאלה שינמן. עיצוב העטיפה: אמרי זרטל. הוצאת 'כנרת זמורה דביר'
בשיא הצלחתו כעורך דין, עשה עו'ד דן שינמן הסבה מקצועית לטובת עולם הספרות. דני שינמן (78) פיצח את שיטת ההצלחה וסוחף את קהל הקוראים בספרו הרביעי במספר מאז פרש מתחום המשפטים לאחר פעילות בת 40 שנה וזה קרה לפני 16 שנים. אגב כל ספריו הוצאו בהוצאת 'כנרת ,זמורה, דביר'.

'ארי והילה' מביא לנו את סיפורם של שני אלמנים נאים. הוא איש עסקים והיא ציירת. הוא מוצא את עצמו במשבר עיסקי שמטלטל את עולמו בתחומים שונים ולא רק בתחום העסקי, אלא האישי, משפטי ומשפחתי, שסוחף גם את בנותיו של ארי ואת חתנו שלמעשה השתלט על נכסיו וגרם לנפילתו.

עו'ד דני שינמן המפורסם ייצג בכשרון רב לקוחות עם תיקים מתוקשרים ביותר וביניהם שר המשפטים לשעבר יעקב נאמן ז'ל, עורך דין ד'ר יעקב וינרוט ז"'ל ויבל'א איש העסקים החיפאי גד זאבי ועוד.

את עטיפת הספר 'ארי והילה' שכתב דני שינמן מעטרת יצירתה של אשתו, האמנית דניאלה שינמן, אותה הכיר לפני קרוב ל-60 שנה. מאחוריו ספרים נוספים :'ניתוח לב פתוח' (2010), 'בין הקטבים' (2012) ,'הסנגור' (2016) ועתה 'ארי והילה' (2022).


כשרון הכתיבה המופלא שלו גורם לקוראיו להיות מרותקים מתחילה ועד סוף העלילה, אותה הוא משרטט ביד אמן ועם סוף מפתיע. 'ארי והילה' נכתב מנקודת מבט נשית, כאילו כתבה אותו הילה, מגיבורת 'ארי והילה'.

בפרק התודות שלו לא שוכח דן שינמן את אלה שעזרו לו לקבל עזרה בתחומים שונים לטובת אמינות הדמויות ועלילותיהם, מה שמעלה מאוד את אמינותן ואת הזרימה החופשית של הקריאה אחר עלילותיהם של גיבורי הספר 'ארי והילה'.

בין התודות הוא מציין גם את ערן זמורה, נועה מנהיים ותמר ביאליק . לגבי האחרונה הוא מציין כי 'זהו הספר השלישי שהיא עורכת עבורי', ומוסיף : 'הם עושים מלאכה ספרוית ותרבותית שלא תסולא בפז, במלוא כשרונם ואיכותיהם הרבות כבני אדם.אני מודה מכל לבי גם לכל שאר אנשי ההוצאה לאור על עבודתם הנהדרת, למרות משבר הקורונה אשר הפך כל משימה לקשה שבעתיים'.

בנימה משפחתית הוא כותב: 'דיונים רבים בנושאים המשפטיים של הספר, היו לי עם אחי היקר יעקב (קובי) (שינמן) אשר שימש שופט, ובשנים האחרונות סגן נשיא בית המשפט המחוזי מרכז. קובי , העומד בפני פרישה מהשיפוט, היה במשך כ-20 שנה שופט מעולה שזכה להערכה רבה על דרך מילוי תפקידו.

נסיונו הרב והידע שלו סייעו לי מאוד בגיבוש ספר זה. בחלק משיחותי עם קובי השתתף גם חברו אילן שילה, שופט בדימוס שהיה סגן נשיא בית משפט מרכז. נסיונו והידע הרב שלו בהליכי פירוק חברות סייעו לי מאוד.
גם שולה שפיגל, אחותי היקרה, מפיקת סרטים חשובה ומוכשרת העירה את הערותיה המועילות לספר.

ולבסוף, אשתי האהובה דניאלה, שדרכה כציירת ממלאת את חיינו המשותפים, וכל אשר אני כותב עובר תחת שבט ביקורתה.היא אשת ספר ובוגרת החוג לספרות אנגלית, ודעתה נחשבת בעיניי מאוןד. ללא תמיכתה, לא הייתי מבצע את השינוי הגדול בחיי כשעברתי לעולם הכתיבה, ולא הייתי כותב את ספריי, ובכללם את ספרי זה'.

הספר מונה 334 עמודים - 98 ש'ח. 'כנרת, זמורה'.

****

לקראת שבוע הספר ברחבי הארץ,בחר נתנאל סמריק, מנכ'ל הוצאת 'קונטנטו נאו' , לראיין את דני שינמן על הרגע המשמעותי והמטלטל ביותר ככותב וכקורא ב'ארי והילה' פרי עטו.

כך כותב נתנאל סמריק: 'הסצנה שארי יושב במשרדו של עורך הדין שלו, כאשר הוא מודע לכך שמתנהלות תביעות כספיות עצומות נגד החברה שלו, שמאיימות גם עליו. הדילמה המרכזית שארי ניצב בפניה היא: האם הוא מוכר חלק גדול מהרכוש האישי שלו על מנת לערוך הסדר נושים בכספו הפרטי, או שהוא נלחם נגד המפרק ונגד העמדה הציבורית, תוך שימוש בטיעונים משפטיים של הפרדה בין החברה לבין בעלי מניותיה.

ארי נקלע למשרדו של עורך דינו, שם הוא נפגש עם מספר נושים בעלי אגרות חוב, וביניהם שמעון, שהוא גיסו של משה, מנהל המפעל שהקים ארי בבית שאן, אשר נסגר בעת המשבר בענף הטקסטיל. ארי נחרד לגלות כי משה נפטר לאחר מאבק במחלה קשה, וכי לפני שהוא נפטר הוא יעץ לשמעון להשקיע מחצית מחסכונותיו באגרות החוב שהנפיקה החברה של ארי.

משה אמר לשמעון כי כדאי לו לקנות את אגרות החוב, שכן ארי הוא אדם ישר שניתן לסמוך עליו. שמעון מספר לארי כי הוא השקיע מחצית מחסכונותיו שאסף לעת זקנה, בסך כ-400,000 ש'ח, באגרות החוב של החברה, וכעת הוא הוא הפסיד את הכסף שהשקיע, כאשר החברה הפכה לחדלת פירעון. במהלך דבריו שמעון פורץ בבכי, וזאת הייתה נקודה השבירה של ארי", מספר לנו שינמן בלשונו הרהוטה ועיניו המתרגשות.

לאחר האירוע הזה, חייו של ארי השתנו מן הקצה אל הקצה. הוא חזר הביתה אל הילה, חלק עמה את מה שעבר והחליט למכור את מרבית נכסיו ועם כספו האישי להגיע להסדר עם נושי החברה, על מנת ליישב את הסכסוך. דילמות מצפוניות מרתקות ומסובכות, אך כתובות בצורה ממגנטת לקריאה.

הראיון מגולל את מאחורי הקלעים של הספר ואת תהליך הכתיבה, על ההבדלים בין העולם המטריאליסטי והטכנולוגי של היום לבין החברה הצנועה והערכית בה חי וגדל שינמן בשנות החמישים. אמנם לא חסרו אז למדינה ולאזרחיה קשיים ובעיות, ואף היו כשלים לא מעטים, אך ערכי צניעות ופשטות שלטו בכיפה. שינמן מסביר את אובדן הגבולות הכלל עולמי, כנובע מחוסר היכולת של החברה האנושית לעכל את הקפיצה הטכנולוגית המהירה ולהתאימה למערכת הערכית, המוסרית והאתית.

הוא מדבר גם על איבוד הזהות האנושית ועל חדשות הכזב, 'פייק ניוז', ברשתות החברתיות הפוגעות בערך אמירת האמת בחברה הנאורה. על אף כל הביקורת הנוקבת על אובדן הגבולות כתוצאה מחוסר היכולת לעכל את הקפיצה הטכנולוגית, דן לא מפסיק להיות אופטימי ומאמין ברוח האדם.


אומר דני שינמן: 'אני מאמין ברוח האדם.אני מסתכל היום על אנשים. אנשים שאני פוגש אותם, אנשים שאני מדבר איתם, אנשים שאני מלמד אותם באקדמיה. אתה רואה שהם טובים, הם לא רוצים את הרע, הם לא רוצים כאן מדינת עולם שלישי. הם רוצים מדינה מתקדמת, לא רק מבחינת ההייטק, אלא גם מבחינה ערכית, ולכן בסופו של דבר זה יכריע, כי זה הגנום העמוק של החברה שלנו. לאנשי הרוב, שהם כרגע פסיביים ומבולבלים, אין את היכולת להתקומם ולהביע את אשר על לבם.

אבל זה ישתנה. לחברה האנושית יש יצר הישרדות, אשר יביאנה לתיקון המיוחל. ייתכן שאנחנו כבר נמצאים בתוך הכאוס הזה, הקטסטרופה שתטלטל את העולם ותחזיר אותו לערכיו הטובים, כמו שהיה במחצית השנייה של המאה הקודמת כתוצאה ממלחמת העולם השנייה', סיכם שינמן את התחזית שלו לישראל בפרט ולעולם בכלל.

מה כותבים הממליצים על הספר 'ארי והילה'?


'הרבה דילמות חיים נפרשות לאורכו של הרומן החדש והסוחף של דן שינמן. העלילה עוצרת נשימה ונוגעת
בעצביה החשופים של החברה הישראלית המשתנה. נשביתי אחר הדרמה האישית שאינה מרפה מחייו של
הגיבור קיבוצניק בעברו ותעשיין מצליח שנאחז בשארית כוחותיו לשמר את ערכי הצדק והשוויון שעליהם גדל בסביבה קפיטליסטית שלוחת רסן'.

דניאל בן סימון, עיתונאי וסופר

***

'ברובד הראשון, המיידי, ארי והילה הוא סיפור אהבה נוגע ללב שדמויותיו אמינות, עלילתו מרתקת וכתיבתו
מיומנת וקולחת. אך מה שהופך אותו לספר אשר לו חיכיתי, הוא הרובד השני שלו , הדילמה המטלטלת
את חייו של ארי, מאיימת על יצירת חייו העסקית, על שלמות משפחתו ועל יושרתו הפנימית. הדילמה הפרטית
הזאת היא מראה שמשקפת עולם שאיבד את בלמיו ומשווע לאתחול מחדש'

יהודית רותם, סופרת

***


'סיפור אנושי סוחף ומרתק על החיבור המסוכן בין משפחה לעסקים, ועל ההתנגשות בין שני העולמות, הכלכלה הישנה
מול הקפיטליזם משולח הרסן'

אלון חילו, סופר


****


'קראתי ונהניתי מהספר. רואים את המניע האידיאולוגי לכל אורכו'ץ

שלמה בן עמי, היסטוריון, דיפלומט ושר,לשעבר, פרופ' אמריטוס באוניברסיטת תל אביב

****

'רומן ארצישראלי מקסים על הזדמנות שנייה. עלילה עוצרת נשימה עם דילמות לא פשוטות. קריאת השכמה לחברה
הישראלית שחייבת להתעורר. נסחפתי ונהניתי במיוח. מזמינה גם אתכם'

יפעת ארניה, מבקרת ספרות באינטרנט

****

נתנאל סמריק על הסופר דן שינמן: 'דן שינמן הוא אדם יוצא דופן עם סט ערכים ועקרונות שנדיר למצוא בעולם של היום, המאבק התמידי שלו להחזיר עטרה ליושנה הוא משהו מעורר השראה ויכול להוות זרז לפתרון התחלואות בחברה שלנו. שמחתי מאוד על חווית הריאיון והזכות לקבל הצצה נדירה למוחו של אחד הסופרים ועורכי הדין הבכירים ביותר שלנו שבנה את עצמו מחדש כשהותיר את גלימת עורך הדין הפעיל מאחוריו'.

לצפייה בריאיון המלא שערך נתנאל סמריק עם הסופר דן שינמן, באולפן הטלוויזיה הדיגיטלי של 'קונטנטו נאו', הקליקו כאן:

https://www.youtube.com/watch?v=x0nWIIFBqMY
דן שינמן מחבר הספר 'ארי והילה'. צילום מתוך עטיפה פנימית של הספר

 
שלח לחבר להדפסה

כתבות נוספות במדור ספרים חדשים :
*   'מתנת החיים' מאת אורטל אלקיים. איורים...
*   'סודות המלאכים בתנ'ך' מאת יוסף שושני...
*   'הבלדרית מפריז' The Postmistress of Paris מאת...

אינדקס אתרים  
SSD בניית אתרים

הוסף למועדפים