1750 מבין העולים הגיעו מרוסיה והיתר הגיעו מאוקראינה כשהם בורחים מאימת המלחמה. בין העולים 740 ילדים ובני נוער מתחת לגיל 18. 730 נוספים צעירים עד גיל 35 ו- 340 מבוגרים בגילאי פנסיה.
מרבית העולים הגיעו חסרי כל והם מתאכסנים ברובם אצל קרובי משפחה וחברים והיתר בדירות קלט אותן מעמידה עבורם הרשות לקליטת עליה בחיפה. בין העולים מאוקריאנה בולט מספרן הרב יחסית של הנשים הנובע מהאיסור אותו הטילו שלטונות המדינה על יציאת גברים מתחת לגילאי 65 מאוקריאנה. מציאות זו מקשה אף יותר על קשיי הקליטה של האימהות המגיעות לחיפה חסרות כל מאזורי מלחמה ונאלצות לדאוג לבדן לילדיהן לצד הדאגה המתמדת לגברים שנשארו מאחור.
את הטיפול בעולים מובילה הרשות העירונית לקליטת עליה, אשר מהווה את הזרוע הביצועית של העירייה בכל הקשור לקליטת העולים. לצורך כך קלטה הרשות מספר עובדים זמניים אשר מסייעים בטיפול בגל העלייה הנוכחי יחד עם מתנדבים דוברי רוסית ואוקראינית על מנת לתת מענה לכל צרכיהם של העולים.
קליטת העולים מתבצעת בשיתוף מינהל הרווחה, מינהל החינוך ומינהל התפעול בעיריית חיפה. כל אלה הקימו מערך סיוע מקיף המספק את צרכי היום יום לצד תמיכה נפשית הכוללת קבוצות תמיכה ולווי פרטני.
בתוך כך פועלת העירייה לשילובם של ילדי העולים במערכת החינוך כאשר כל הילדים שהוריהם ביקשו לשלבם במערכת החינוך העירונית נקלטו כבר במערכת והם מלווים ע"י יועצים חינוכיים, צוותי הוראה והשירות הפסיכולוגי החינוכי של עיריית חיפה.
במקביל הקימה העירייה מרכז סיוע הומניטרי המספק מצרכי מזון, מוצרי היגיינה, בגדים, צעצועים אותם תורמים תושבי העיר לטובת העולים החדשים.
(רוני גרוסמן)