חוגגים את יום הפלאפל הבינלאומי. 'אחוה' והשפית ג'קי אזולאי מגישים ליום הפלאפל הבינלאומי: פלאפל ביתי עם טחינה ופיתה על מחבת

חברת 'אחוה יצרנית הטחינה המובילה בישראל, מגישה לרגל יום הפלאפל הבינלאומי, יחד עם כוהנת הבישול הבייתי והשפית ג'קי אזולאי, מתכון לפלאפל טעים, בייתי ומשביע. הפלאפל קל הכנה, מוגש בתוך פיתה נהדרת המוכנת במחבת, לצד טחינה עשירה ומבחר ירקות

פורסם ב: 07/06/2022 18:36

פלאפל בייתי עם טחינה ופיתה על מחבת באדיבות חברת 'אחוה'. צילום: שניר סופגי גואטה
זוהי מנה נפלאה להנאת כל המשפחה.

המצרכים:
1 חבילה חומוס קפוא
5 שיני שום
1 חופן כוסברה קצוצה
1 חופן פטרוזיליה קצוצה
1/2 בצל
1 כפית כמון
1/2 כפית זרעי כוסברה טחונים
1/2 כפית סודה לשתייה
1/2 כפית אבקת אפייה
1/3 כוס קמח
1/3 כוס מים
מעט מלח
מעט פלפל שחור גרוס
שמן זית לטיגון
לפיתה במחבת:
2 כוסות קמח לבן
1 כפית שמרים יבשים
1 כפית סוכר
2/3 כוס מים פושרים
1 כף שמן זית
1/2 כפית מלח

לטחינה:

1/2 כוס טחינה גולמית ללא מלח של "אחוה"
1 לימון טרי
1/2 כוס מים
קורט מלח
קורט פלפל שחור טחון

אופן ההכנה:

1. מכינים את הפלאפל: מכניסים למעבד מזון את כל המרכיבים של הפלאפל ומעבדים בפולסים עד לקבלת תערובת גרגרית. מכניסים את התערובת למקרר למשך כ – 30 דקות להתייצבות.
2. לאחר ההתייצבות מייצרים כדורי פלאפל. מטגנים את הכדורים בשמן עמוק.
3. מכינים את הפיתה במחבת: מערבבים בקערה קמח, שמרים וסוכר – ומוסיפים את המים בהדרגה. מוסיפים שמן זית ומלח ולשים היטב.
4. מחלקים את הבצק לכדורים ומכסים במגבת למשך כ- 10 דקות.
5. משטחים מעט את הכדורים ומניחים על מחבת לוהטת למשך כ-2 דקות מכל צד.
6. מכינים את הטחינה: מערבבים את כל המרכיבים עד לקבלת טחינה חלקה ומעט נוזלית.
7. בתוך פיתה שמים כדורי פלאפל, ירקות טריים ומפזרים סלט טחינה מעל.

בתיאבון!
שלח לחבר להדפסה

כתבות נוספות במדור קצר ולעניין :
*   אירוע מיוחד לציון 40 שנה למונדיאל של...
*   הטכניון מקים את מרכז ה-MRI המחקרי הראשון...
*   ליאור רז מצטרף למשפחת OMEGA וישמש כשגריר...

אינדקס אתרים  
SSD בניית אתרים

הוסף למועדפים