חברת 'תבואות' השיקה את פוניו אורגני - סופרפוד עתיק ממערב אפריקה: דגן נטול גלוטן ועשיר בסיבים תזונתיים, ויטמינים ומינרלים. כתבה: רונית קיטאי

הנטורופתית יערה כהן איכילוב מציינת כי 'פוניו הוא דגן מלא, ללא גלוטן, העשיר בסיבים תזונתיים ומשפר את פעילות מערכת העיכול, הוא תורם לתחושת שובע ממושכת, מכיל חלבון איכותי וברזל ועשיר בוויטמינים מקבוצה B'. בהמשך מתכון של אריקה לוי

פורסם ב: 03/03/2022 14:53

'תבואות' - פוניו. צילום: אייל גרניט
פוניו אורגני הוא דגן מלא וזעיר בגודלו, נטול גלוטן ועשיר בסיבים תזונתיים, ויטמינים ומינרלים. יש לו טעם אגוזי, ייחודי וטעים, והכנתו קלה ומהירה. יש לבשל במים רותחים במשך קרוב ל--20 דקות ויש לכם ולכן תוספת נפלאה במרק, כדייסה, כ'קוסקוס' ואפשר להכין ממנו לחם ואפילו בירה.

'תבואות' השיקה שני סוגים של פוניו אורגני: פוניו אורגני הנארז במפעל 'תבואות' ופוניו אורגני ללא גלוטן הנארז במפעל המייצר בתנאי ייצור מפוקחים, ללא חשיפה לגלוטן.כשר פרווה, בהשגחת בד'צ מחזיקי הדת בעל'ז. המחיר: 19.90 ש'ח לאריזה במשקל 500 גרם.להשיג ברשתות השיווק, בבתי טבע, בחנויות מתמחות ובחנויות המכולת.

''תבואות' מציעה מתכון צבעוני ומהיר הכנה באדיבות המתכונאית אריקה לוי:

פוניו עם חלב קוקוס, כורכום, קינמון וכמון

מרכיבים:

1 כוס פוניו אורגני של 'תבואות'
1 כוס מים או מרק/ציר ירקות, צלול
1 כוס חלב קוקוס
1/2 כוס בצל, קצוץ דק
3 שיני שום, כתושות
1 כפית ג'ינג'ר מגורר או 1/2 כפית ג'ינגר מיובש של "תבואות"
1/2 כפית עלי אורגנו או טימין מיובשים
1/2 כפית כורכום טחון של 'תבואות'
1/2 כפית כמון של 'תבואות'
1/2 כפית קינמון של 'תבואות'
3/4 – 1 כפית מלח הימלאיה דק של 'תבואות'
1/2 כפית פלפל שחור של 'תבואות'
1/2 כוס פלפל אדום/כתום/ירוק חתוך לקוביות

להגשה ועיטור: קוביות גבינה בולגרית, זיתי קלמטה, מעט גרגרי חומוס מבושלים, עלי פטרוזיליה וכוסברה, שקדים מולבנים פרוסים, חצאי עגבניית שרי, פפריקה

הוראות הכנה:

להניח את הפוניו במסננת צפופה (הפוניו מאוד קטן) בתוך קערה ולהוסיף מים קרים. לערבב ולשטוף בזהירות. לסנן את המים

בסיר מתאים, לשים חלב קוקוס ומים/ציר מרק ולהביא לרתיחה על אש בינונית - גבוהה

להוסיף את התיבול והירקות ולבשל 5 דקות

להוסיף את הפוניו ולערבב. לכסות ולהנמיך את האש. לבשל 5 דקות. לכבות את האש ולהשאיר את הסיר מכוסה עוד 8 - 10 דקות

להסיר את המכסה ולאוורר את הפוניו עם מזלג (לא לדלג על שלב זה)

הגשה: להניח בקערת הגשה מתאימה. לפזר מעל את המרכיבים השונים ולפזר מעט פפריקה. אפשר גם להגיש כמנה אישית: לשמן מעט ספל (או רינג). להניח בפנים 4- 5 כפות פוניו, להדק ולהפוך בזהירות.
מנה להמחשה. צילום: PEXELS

 
שלח לחבר להדפסה

כתבות נוספות במדור צרכנות :
*   TOPIC SKIN – FACE & BODY CREAM קרם טיפולי לפנים...
*   קרוב ל-1,100 טון טחינה גולמית של 'טורקיז'...
*   השחקנית מגי אזרזר נחתה אתמול (יום...

אינדקס אתרים  
SSD בניית אתרים

הוסף למועדפים