פוניו אורגני הוא דגן מלא וזעיר בגודלו, נטול גלוטן ועשיר בסיבים תזונתיים, ויטמינים ומינרלים. יש לו טעם אגוזי, ייחודי וטעים, והכנתו קלה ומהירה. יש לבשל במים רותחים במשך קרוב ל--20 דקות ויש לכם ולכן תוספת נפלאה במרק, כדייסה, כ'קוסקוס' ואפשר להכין ממנו לחם ואפילו בירה.
'תבואות' השיקה שני סוגים של פוניו אורגני: פוניו אורגני הנארז במפעל 'תבואות' ופוניו אורגני ללא גלוטן הנארז במפעל המייצר בתנאי ייצור מפוקחים, ללא חשיפה לגלוטן.כשר פרווה, בהשגחת בד'צ מחזיקי הדת בעל'ז. המחיר: 19.90 ש'ח לאריזה במשקל 500 גרם.להשיג ברשתות השיווק, בבתי טבע, בחנויות מתמחות ובחנויות המכולת.
''תבואות' מציעה מתכון צבעוני ומהיר הכנה באדיבות המתכונאית אריקה לוי:
פוניו עם חלב קוקוס, כורכום, קינמון וכמון
מרכיבים:
1 כוס פוניו אורגני של 'תבואות'
1 כוס מים או מרק/ציר ירקות, צלול
1 כוס חלב קוקוס
1/2 כוס בצל, קצוץ דק
3 שיני שום, כתושות
1 כפית ג'ינג'ר מגורר או 1/2 כפית ג'ינגר מיובש של "תבואות"
1/2 כפית עלי אורגנו או טימין מיובשים
1/2 כפית כורכום טחון של 'תבואות'
1/2 כפית כמון של 'תבואות'
1/2 כפית קינמון של 'תבואות'
3/4 – 1 כפית מלח הימלאיה דק של 'תבואות'
1/2 כפית פלפל שחור של 'תבואות'
1/2 כוס פלפל אדום/כתום/ירוק חתוך לקוביות
להגשה ועיטור: קוביות גבינה בולגרית, זיתי קלמטה, מעט גרגרי חומוס מבושלים, עלי פטרוזיליה וכוסברה, שקדים מולבנים פרוסים, חצאי עגבניית שרי, פפריקה
הוראות הכנה:
להניח את הפוניו במסננת צפופה (הפוניו מאוד קטן) בתוך קערה ולהוסיף מים קרים. לערבב ולשטוף בזהירות. לסנן את המים
בסיר מתאים, לשים חלב קוקוס ומים/ציר מרק ולהביא לרתיחה על אש בינונית - גבוהה
להוסיף את התיבול והירקות ולבשל 5 דקות
להוסיף את הפוניו ולערבב. לכסות ולהנמיך את האש. לבשל 5 דקות. לכבות את האש ולהשאיר את הסיר מכוסה עוד 8 - 10 דקות
להסיר את המכסה ולאוורר את הפוניו עם מזלג (לא לדלג על שלב זה)
הגשה: להניח בקערת הגשה מתאימה. לפזר מעל את המרכיבים השונים ולפזר מעט פפריקה. אפשר גם להגיש כמנה אישית: לשמן מעט ספל (או רינג). להניח בפנים 4- 5 כפות פוניו, להדק ולהפוך בזהירות.