חברת 'אחוה' יצרנית הטחינה המובילה בישראל, והשפית ג'קי אזולאי מגישים: עראייס טלה וטחינה. כתבה: רונית קיטאי. צילום: נופר בוגנים

חברת 'אחוה' וג'קי אזולאי מציגים את אחת המנות הנפוצות במזרח התיכון: פיתה במילוי בשר, משוחה בשמן, או בשפת העם 'עראייס'. מנה נפלאה, עשירה בטעמים ומפנקת, מוגשת לצד טחינה לבנה ,סלט פלחי עגבניות וגבעולי בצל ירוק טריים

פורסם ב: 08/12/2021 03:34

ג'קי אזולאי. צילום: נופר בוגנים
המצרכים:

1/2 ק"ג תערובת עראייס טלה
2 פיתות
1 כף רסק עגבניות
1/2 כפית פפריקה מתוקה
מעט כמון
מעט שמן זית
לטחינה:
1/2 כוס טחינה גולמית מלאה ללא מלח של "אחוה"
1 לימון טרי
1/2 כוס מים
קורט מלח
קורט פלפל שחור טחון

לסלטון:

8 פלחי עגבניות
3 גבעולי בצל ירוק
מעט מיץ לימון
קורט פלפל שחור טחון
קורט מלח
1 כף שמן זית

אופן ההכנה:

1. שמים את תערובת העראייס בקערה ומוסיפים כף רסק עגבניות ואת התבלינים - כמון ופפריקה.
2. חוצים את הפיתות לחצאים וממלאים את חצאי הפיתות בתערובת הבשר.
3. משמנים טוסטר לחיץ בשמן זית וצולים את הפיתות למשך כ-10 דקות.
4. מערבבים את כל מרכיבי הטחינה עד לקבלת מרקם אחיד וחלק.
5. חותכים את העגבניות והבצל לקוביות ומתבלים במלח, פלפל, שמן זית ולימון.
6. מגישים את פיתות העראייס לצד הטחינה וסלט פלחי העגבניות ובצל ירוק. בתיאבון!
עראייס טלה עם טחינה ג'קי אזולאי וחברת 'אחוה'. צילום: נופר בוגנים

 
שלח לחבר להדפסה

כתבות נוספות במדור קצר ולעניין :
*   חברת HackerU תרמה עשרות מחשבים וציוד...
*   חברת ר.ב.דגנים יבואנית מותג התבלינים...
*   ב- 28.12.2021 נערכה ברחבי הארץ בחינת ההסמכה...

אינדקס אתרים  
SSD בניית אתרים

הוסף למועדפים