פסטיבל דלעות במשק 'שדה ירוק' בבית יהושע, בהשראת חג כל הקדושים. צילום: דנה שטיין

כל מה שרציתם לדעת על פסטיבל הדלעת שיתקיים שם במשך חודש ימים ומדריך להיכרות עם הדלעות של ישראל

פורסם ב: 19/10/2021 14:14

דלעת ערמונים של שדה ירוק .צילום: דנה שטיין
בארה'ב בחודש אוקטובר תוכלו בכל מקום למצוא את הדלעת הענקית מגולפת עם פרצוף לרגל חג האלווין (באנגלית: Halloween). הדלעת משמשת בעיקר לקישוטים הן צבעוניות וחגיגיות ומקשטים איתן את השולחן ואת החצר.

סוף הקיץ ותחילת הסתיו מביאים עמם מדי שנה ירקות חדשים לארגז, וביניהן, את העושר המקסים של ריבוי הדלעות: דלורית, דלעת ערמונים, דלעת יפנית, דלעת קבוצ'ה, דלעת טריפולי, הם רק חלק מהמבחר שניתן להשיג פה בארץ. דלעת גידול – צמח חד שנתי, דלעת היא ירק מאכל בעל צורות וצבעים שונים. זני הדלעת השונים קיימים בצורתם העגולה, המאורכת ועוד צורות שאינן מוגדרות, צבעי הדלעת נעים בין כתום, ירוק, צהוב, שחור ואדום ללבן. פרחי הדלעת הינם צהובים ומשמשים גם הם למאכל, על אף שלא נהוג לאוכלם. הגבעול של הדלעת עוקצני ועלול לגרום לרגישויות מסוימות. גרעיני דלעת בחלק מהזנים אכילים אף הם.

המשק האורגני 'שדה ירוק' בבית יהושע הוא בניהולם של שני האחים דנה וקובי שטיין, המגדלים מספר זנים של דלעות בשדות של המשק, בעיקר דלעות קטנות, שלא חייבים ישר לאכול, אלא ניתן לאחסן במקום יבש ואוורירי במטבח ולהמתין חודש עד חודשיים. לקראת פסטיבל הדלעת שיתקיים במשק שדה ירוק בבית יהושע, במהלך החודש הקרוב, החל מה31/10 ועד ה-30/11, באתר החברה ובחנויות הרשת (בית יהושע, תל אביב, גבעתיים), מצורף המדריך להכרות עם הדלעות של ישראל:

דלעת הערמונים (Acorn) מקורה במקסיקו וארה"ב, טעמו מצוין, גודלו קטן והקליפה שלו רכה מתאים מאוד להכנת ממולאים. בשרה של דלעת הערמונים יבש והיא מתוקה ואגוזית, היא נאכלת בקליפתה. דלעת הערמונים מכילה יותר ויטמין C וסידן מדלעות אחרות ופחות ויטמין A.

הדלורית (Butternut) הגיעה לישראל בשנות השמונים. היא אוהבת בדרך כלל אקלים טרופי: לח וחם לכן היא הזן המקובל בארץ. בשל הקליפה החלקה של הדלורית היא קלה לקילוף, אפילו בקולפן ירקות פשוט. טעמה מתוק, ובשרה הופך חלק לאחר הבישול, היא עשירה מאוד בויטמין A, ובתנאים טובים יכולה להישמר עד חצי שנה.

קבוצ'ה היא המילה היפנית לדלעת. דלעת הגיעה ליפאן כנראה באמצע המאה ה16 על ידי מלחים פורטוגזים שהביאו אותה מקמבודיה וכינו אותה Cambodia abóbora, שם שקוצר ועוות והפך לקבוצ'ה, ביפאן – כך מכונה דלעת. צבעה הכתום מעיד על כך שהיא עשירה בבטא-קרוטן (ויטמין A), וכמו כן היא מספקת כמות נדיבה של ברזל, ויטמין C ואשלגן. היא מזכירה בטעמה את דלעת הערמונים.

דלעת טריפולי הדלעת הנפוצה ביותר בשוק הישראלי. טעמה המתוק הופך אותה לאידיאלית לבישול ואפייה. הקליפה שלה בצבע כתום בהיר, בשרה בצבע כתום בוהק היא משמשת לריבות, עוגות, מרקים ועוד.

מהדלעות הקטנות אפשר לעשות ממולאים כמנה אישית או לצרוב בתנור עם חמאה או שמנת מתוקה. דלעת יכולה להיות ממתק כמו במטבח הטורקי, להפוך לריבה, להשתלב בקינוחים, להיכנס לתוך שישברק ברוטב יוגורט עיזים חם, להתקרמל לאט בצלייה ארוכה לצד כתף טלה או אנטיפסטי עם דבש, רוזמרין ושמן זית.

פסטיבל דלעות במשק אורגני שדה ירוק 31/10-30/11
בית יהושע – השני 1 טלפון 09-8999878
גבעתיים- אנצו סירני 2 טלפון 03-7518484
תל אביב- הרב ידידיה פרנקל 47 טלפון 03-5433169

https://www.sadeyarok.co.il/
שלח לחבר להדפסה

כתבות נוספות במדור צרכנות :
*   רשת תכשיטי היוקרה 'צבאן' השיקה הערב...
*   ירון ברדוגו מנכ'ל תאגיד המיחזור 'אסופתא'...
*   לקראת יום התה הבינלאומי החל ב-15.12.21...

אינדקס אתרים  
SSD בניית אתרים

הוסף למועדפים