מתכון סתיו מנצח מבית 'הרבלייף': סמבוסק מועשר בחלבון. כתבה: זיוה וייס. צילום: אלעד ברנגה

בהמשך סרטון להכנת סמבוסק עם השפים והתזונאים הקליניים, אודי ברקן ואושר אילדמן

פורסם ב: 29/09/2021 15:05

מימין לשמאל השף אושר אידלמן והשף אודי ברקן בהכנת סמבוסק. צילום: אלעד ברנגה
עם בוא הסתיו, מציעה הרבלייף את גרסת הבריאות למאכל האהוב – סמבוסק. החידוש המרענן טמון בתוספת החלבון ההופכת את הסמבוסק המסורתי למועשר בחלבון, מזין ובריא.

סמבוסק עשיר בחלבון

מרכיבים לבצק:
גביע יוגורט בטעם טבעי
180 גרם קמח כוסמין מלא
3 כפות מדידה אבקת חלבון או 2 כפות מדידה אבקת חלבון ו-1 אבקת מרק עגבניות גורמה
חצי שקית אבקת אפיה
קורט מלח
2 ביצים
שומשום או קצח

למילוי:

2 עגבניות, חתוכות לקוביות
גבינה לבחירה: מוצרלה / פטה / בולגרית
עשבי תבלין: בזיליקום, אורגנו
זיתים

אופן ההכנה:
1. להכנת הבצק:
להניח בקערה את קמח הכוסמין, אבקת האפיה, מלח, יוגורט, ביצים, אבקת החלבון (ואם תרצו גם אבקת מרק עגבניות גורמה) ולערבב היטב. ללוש עד שיוצא בצק אחיד (אפשר לקרר מעט בסוף הלישה).


2. להכנת המילוי:
להניח בקערה את כל המרכיבים ולערבב.

אם רוצים רוטב עגבניות: להניח את העגבניות בבלנדר ולהוסיף כף שטוחה של אבקת מרק עגבניות. לטחון למרקם אחיד. להוסיף לרוטב את הגבינה, עשי התיבול וזיתים או כל תוספת שהיא לטעמכם.

3. לחמם תנור ל-180 מעלות. לרדד את הבצק למשטח אחיד, אפשר לקמח מידי פעם. לקרוץ עיגולים ולמלא כל עיגול במילוי. לסגור לחצי ירח ולהדק מסביב עם מזלג. להבריש כל סמבוסק בביצה ולפזר מעט שומשום או קצח. להכניס לתנור ל-10-15 דקות עד שמשחים.


לסרטון להכנת סמבוסק עם השפים והתזונאים הקליניים, אודי ברקן ואושר אילדמן, כולל טיפים לאפייה קלה ומוצלחת הקליקו כאן:


https://www.youtube.com/watch?v=FY9Zdrj1cT8
סמבוסק. צילום : אלעד ברנגה

 
שלח לחבר להדפסה

כתבות נוספות במדור קצר ולעניין :
*   מה מעיק על פורטנוי יבגני? יש לו מכשירים...
*   'אלימות כנגד נשים כמוה כקורונה, אך...
*   ראש העיר ירושלים משה ליאון וחברי מועצת...

אינדקס אתרים  
SSD בניית אתרים

הוסף למועדפים