על פי הנתונים, 707 מבין המוסמכים החדשים הן נשים והיתר, 551 הם גברים, ובכך עומד כיום מספר עורכות ועורכי הדין הפעילים בישראל על 73,500.
בנאומו פנה ראש הלשכה עו'ד אבי חימי לנשיאת בית המשפט העליון כבוד השופטת אסתר חיות: 'אנחנו, עורכות ועורכי הדין הננו שומרי הסף של שלטון החוק ואנחנו נמשיך להגן על שלטון החוק בחירוף נפש. לשכת עורכי הדין מגנה, ותגנה בקול רם וצלול את הרטוריקה המתלהמת שנשמעת כלפי שלטון החוק ובתי המשפט מאחרוני הטוקבקיסטים ועד לראשי השלטון.
עצמאותה של הרשות השופטת היא הערובה לכך שמדינת ישראל תהיה דמוקרטיה מהותית, ולא פורמלית, ברוח חזונם של ז'בוטינסקי ובגין. עצמאותה של הרשות השופטת היא שאפשרה לנשים להשתתף בקורס טיס, היא שאפשרה לבני זוג מאותו מין להירשם כנשואים וכהורים לילדיהם, היא שמנעה אפלייתן של תלמידות ממוצא ספרדי בקבלה לבית הספר רק בשל מוצאן.
עצמאותה של הרשות השופטת היא הענף עליו נשענת הדמוקרטיה הישראלית ואני פונה מעל במה זו לכבוד נשיאת בית המשפט העליון, השופטת אסתר חיות, ואומר לך פעם נוספת, בקול צלול וברור, אנחנו לא ניתן לגדוע את הענף הזה'.
כבוד הנשיאה אסתר חיות הודתה בתחילת דבריה לראש הלשכה על דבריו המרגשים והחשובים, ובהמשך פנתה למוסמכים החדשים ואמרה כי האופן שבו יתנהלו עורכי הדין החדשים מול לקוחותיכם ומול בעלי הדין היריבים, יש לו השפעה רבה על תדמיתה של מערכת המשפט לא פחות מתוצאתו הסופית של ההליך ופסק הדין שיינתן בו, וכי גם 'אנו, ברשות השופטת, מחויבים לפעול ברוח זו, ולשרת את בעלי הדין ואת החברה כולה בהגינות מתוך מודעות להבדל שבין הקשבה לרחשי הציבור והתקופה, ובין רדיפה אחר פופולריות ואהדה. השופטות והשופטים בבתי המשפט ובבתי הדין מצויים כל העת תחת עינו הבוחנת של הציבור'.